A SIKER nem a végső pont, a bukás nem végzetes: a FOLYTATÁS BÁTORSÁGA az, ami számít. /Winston Churchill/

A 2016/17-es serdülő szezon július közepén kezdődött és egy fantasztikus májusi hosszú hétvégével végződött. Na de összegzésként egy kicsit részletesebben. Idén a csapatépítés volt a nagy cél, hiszen keretünkben mindössze két utolsó éves serdülőkorú játékossal indultunk neki a szezonnak.  A mérkőzések szeptemberben kezdődtek és ugyan a második fordulóban hazai pályán vereséget szenvedtünk, de nem csüggedtünk és a győzelmek csak gyűltek. Szépen sorban és éreztük, igazán jó úton haladunk. Majd következett a rájátszás, ahol küzdöttünk a Győrrel, majd a Győrrel, majd az egyik szombathelyi csapattal, majd a másik szombathelyi csapattal és közben pedig utaztunk és utaztunk és utaztunk…! A hazai győzelem után az ETO III csapata ellen, óriási lehetőség előtt álltunk. Közel került az Országos döntő, „CSAK” a Győr otthonában kellett diadalmaskodni, és MEGCSINÁLTUK!

Óriási várakozással és elszántan utaztunk Szigetszentmiklósra, az OSB Döntő helyszínére. Mindenképpen meg akartuk mutatni, hogy csapatunk a mezőny és korosztályának egyik legjobb csapata. Büszkén mondhatjuk ez sikerült. A döntőn megjelent szakma egyöntetűen csapatunk játékának sokszínűségét és szervezettségét dicsérte, és nagy tisztelettel és elismerően beszéltek rólunk.

A döntő mérkőzései:
1. Dorogi ESE – Ferencvárosi TC II-Zöfe 16-22 (9-11)
Összeállítás: MÁTYÁS V. (kapus) – Tolvaj D. (1), Kovács A. (1), IMREI N. (6), Pap K., Bodnár N., FORGÁCS V. (7). Cserék: GYURÁNKI B. (kapus) – Osváth P., Czuth Z., Mátyás A., Pohner O., Szittya L., Reskó V., Tóth Cs., Vörös N..

Bona Gergő: „Hihetetlen mekkora fizikai fölényben volt az ellenfél, mégsem tudtak megtörni minket. Büszkén mondhatom igazi férfias küzdelem volt.”

2. Euronovex USE Tápiószele – Dorogi ESE 27-26 (11-12)
Összeállítás: MÁTYÁS V. (kapus) – TOLVAJ D. (4), Kovács A.(3), IMREI N. (7), PAP K. (5), BODNÁR N. (2), FORGÁCS V.(5). Cserék: Gyuránki B. (kapus) – Osváth P., Czuth Z., Mátyás A., Pohner O., Szittya L., Reskó V., Tóth Cs., Vörös N..

Bona Gergő: „Utolsó másodpercekben kaptuk a gólt, finoman fogalmazva is „érdekes” körülmények között, nagyon nagy meccset játszottunk.”

3. Szekszárdi FGKC – Dorogi ESE 19-20 (10-11)
Összeállítás: MÁTYÁS V. (kapus) – Tolvaj D. (1), Kovács A. (2), IMREI N. (7), PAP K.(2), BODNÁR N. (1), FORGÁCS V.(7). Cserék: GYURÁNKI B, Dobány K.(kapusok) – Osváth P., Czuth Z., Mátyás A., Pohner O., Szittya L., Reskó V., Vörös N.

Bona Gergő: „Győzelem az utolsó másodpercekben szerzett nagyszerű találattal. Mert aki hisz és tanul, az folyamatosan fejlődik.”

4. Mohácsi TE – Dorogi ESE 26-21 (14-15)
Összeállítás: Gyuránki B.(kapus) – Tolvaj D.(1), Kovács A.(2), IMREI N. (8), PAP K.(1), BODNÁR N. (4), Forgács V. (3). Cserék: MÁTYÁS V., Dobány K.(kapusok) – SZITTYA L. (2), Osváth P., Czuth Z., Mátyás A., Pohner O., Reskó V., Vörös N.

Bona Gergő: „A lehetőségeinket ügyesen megteremtettük, de a helyzeteinket nem sikerült megfelelő hatékonysággal kihasználni.”

Az Országos Serdülő Bajnokság végeredménye számokban:
90 nevezett csapat
26 dorogi mérkőzés ebből 20 győzelem
A csapat legeredményesebb játékosa: Imrei Nóra 204 gól

A bajnokság végeredmény:
1. Győri Audi ETO KC II
2. NKK Balmazújváros
3. Szekszárdi FGKC
4. FTC II – Zöfe
5. Mohácsi TE
6. Dorogi ESE
7. Hódmezővásárhelyi LKC
8. Euronovex USE Tápiószele

Bona Gergő: „Egy edző sokszor óvatosan dicsér, de ezután, a szezon után nem lehet a lányokat eleget méltatni. Rengeteget dolgoztak annak érdekében, hogy komplexebb és jobb kézilabdázókká váljanak. Voltak, akik nem vállalták a munkát és volt, aki úgy döntött szezon közben, hogy nem szeretne már a csapat tagja maradni. De mi csak dolgoztunk tovább, hétről-hétre, meccsről meccsre fejlődtünk és kimondhatom, hogy a korosztály egyik legjobb csapatává nőttük ki magunkat. Igen, tudom, létezik egy Kiemelt Serdülő Bajnokság, ahol véleményem szerint 12-14 csapat minden bizonnyal még erősebb nálunk, de ennek a csapatnak van még egy éve közösen és a szívem nagyon reméli, hogy megadatik a TELJES KERET-nek még egy KÖZÖS SZEZON, hogy kiderüljön valóban az ország legjobbjai közé tartozunk és még inkább mindenki lássa, milyen kiemelkedő munka folyik Dorogon.

Most pedig szeretnék néhány személyes gondolatot elmondani a lányokról!

1. Imrei Nóra– „Az irányító-klasszis szélső” – Ő a csapat irányítója és vezére és egyik gólvágója. Széles lövő repertoárja és játékintelligenciája kiemelkedő korosztályában.

2. Forgács Viktória – „A gátlástalan gólvágó” – A nagy gólok mestere és, rendkívül gól érzékeny játékos, főleg amikor elkapja a fonalat!

3. Bodnár Nikoletta – „Az őserő” – A védelem oszlopa és a csapat legveszélyesebb beállósa.

4. Mátyás Viktória – „A bolond hálóőr” – Rengeteget fejlődött és a csapat szíve és hangulatfelelőse egyben.

5. Pap Krisztina – „A védelem irányítója, a jövő átlövője” – Hihetetlen nyugodtságot sugároz a védelem közepén, rengeteget tesz, hogy megakadályozza az ellenfelet a gólszerzésben, és egyre komolyabb szerepet játszik támadásban is!

6. Tolvaj Dorka – „A penge” – Váratlan megoldásai igazi klasszissá emelhetik majd, sokra viheti, olyan megoldásokra képes, amire nagyon kevesen.

7. Kovács Anikó – „Az elnyűhetetlen” – Soha nem adja fel, korosztályát meghazudtoló eredményességgel játszik.

8. Gyuránki Bernadett – „A ziccerölő” – Komoly jövő előtt áll, fontos hogy egyre jobban higgyen magában.

9. Szittya Lili – „A csapatember” – Számára a legfontosabb a csapat, minden edzőnek álma, hogy ilyen felfogású játékosok is legyenek csapatában.

Emellett büszkén mondhatom, hogy jövőre lesznek akik, rengeteg pozitív meglepetést fognak okozni, hiszen egyre képzettebb és sokoldalúbb játékosok érkeznek a serdülő keretbe. Óriás elismerésem lányok! Jövőre folytatás következik! Végül pedig köszönjük a fergeteges szurkolást a döntőn!!!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.