A hétvégén újra bajnoki mérkőzésen léptek pályára lányaink, hiszen megkezdődött a 2017/18-as szezon. Nehezebb feladattal nem is indulhatott volna a bajnokság, hiszen a tavalyi bajnok, és immáron újra NB I-es felnőtt csapattal rendelkező Vasas otthonába látogattunk. A vendéglátók nem spóroltak a nagy nevekkel, a soraikat erősítette 7 játékos, akik első osztályú felnőtt játékengedéllyel is rendelkeznek. Óriási fizikai fölényben voltak, komoly feladat elé állítva lányainkat.

Nagy sebességgel kezdtek a vendéglátók, 2 perc után már 2-0-ra vezettek. Ezután sikerült rendezni a sorokat, felvettük a tempót, egyenlítettünk és Szőts Fanni góljainak köszönhetően tartottuk a lépést a Vasassal (9. perc 5-5). Sajnos ezután 7 percig képtelenek voltunk betalálni, miközben 4 gólt is kaptunk zsinórban, ebből 3 találatot Hansághy szerzett, aki NB I-es bajnokin is eredményes volt már idén a Vasas színeiben. Ezután Szőts és Symsik is betalált, de a félidőt ötgólos hátrányban fejeztük be.(15-10).

A második játékrészben stabilizálódott a két csapat közti 5-6 gólos különbség, bár feltűnő volt, hogy rengeteg helyzetet elpuskáztunk. Többször is lehetőség nyílott, hogy egy kicsit felzárkózzunk, de a lövéseknél hiányzott talán az összpontosítás. Ziccerben gyakran még a kaput sem találtuk el.
Dicsérni lehet a csapatot azért, hogy az utolsó negyed órában mindössze három találatot engedélyezett a pesti vendéglátóknak, akikből azért a küzdelem ugyancsak sok energiát kivett, de a dolog szépséghibája, hogy mi sem tudtuk ennél többször bevenni Márity kapuját.

Végeredmény
Vasas SC II – Dorogi ESE 25-19 (15-10)
Összeállítás: Stadler M.(kapus) – SYMSIK C. 7 gól, Forgács K. 5 gól, Szőts F. 3 gól, Kaposvári E. 1 gól, Molnár E. 2 gól, Uresch D. . Cserék: Mátyás V. (kapus) – Priáll E. 1 gól, Turák A., Imrei N., Előd N., Bodnár N., Tolvaj G.

Bona Gergő: „Erre a szintre még nem állunk készen, rengeteget dolgoztunk, ugyan sok hibával, de fejben még nem tudjuk kezelni az ilyen mérkőzéseket. Taktikában csak minimálisan tudtuk a megbeszélteket betartani és emellett talán még harcosabb hozzáállásra is szükség lett volna. Ugyancsak elkeserítő, hogy négy darab hétméterest és emellett 9 ziccert nem tudtunk értékesíteni. Ha ezeket ki tudtuk volna használni, bizonyára még jobban megtudtuk volna szorongatni neves ellenfelünket, győzelmi esélyünk azonban akkor sem lett volna.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.