A serdülő első osztályú bajnokság harmadik fordulójában a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatát fogadtuk. Nagy öröm, hogy az ország egyik legjobb serdülő csapatát láthattuk vendégül tétmérkőzésen. Nagy érdeklődés várta a találkozót, a lelátó nagy része megtelt, hiszen rengeteg szülő érkezett a NEKA részéről is. A vendégjátékosok egyik fele általában egy korosztállyal feljebb az ifiben vitézkedik, nagy elismerésnek vehetjük, hogy erre az összecsapásra néhányan eljöttek az erősebb keretből. A NEKA csapatában pályára lépett először Dorogon, ellenfélként Gyuránki Bernadett és Kovács Anikó is, akik az idei évtől a „légiós életet” választották.

A találkozó elején elkaptuk a fonalat védekezésben, jelezvén az első néhány vendégtámadásnál, hogy felállt fal ellen, nekik is meg kell majd dolgozni minden találatért. Ami jól működött hátul, sajnos nem működött elől. Támadásban bátortalanok és határozatlanok voltunk, így próbálkozásainkat rendre megszűrte a balatonboglári csapat. A legnagyobb gond pedig az volt, hogy hibáink után a NEKA gyors játékosai egyből indításból, könnyű gólt tudtak elérni (1-6). Időkérés után némileg stabilizálódott a támadójátékunk, sokmozgásos, hosszú lefolyású támadásokkal próbáltunk helyzetbe kerülni. Ez olykor sikerült és jó néhány tetszetős találatot tudtunk szerezni. Az utolsó 2 percben újabb 3 gyors vendég találat, ezzel magabiztos hétgólos vezetéssel vonulhattak pihenőre (7-14).

A második játékrészben hasonló volt a forgatókönyv. Határozott védőfalunk ellen olykor küszködött a NEKA, de sebességük olykor minket állított megoldhatatlan feladat elé. A találkozó utolsó negyedét, amikor a vendégek nagyrészt a fiatalabbakat küldték pályára, 8-8-as döntetlenre hoztuk le. Köszönjük az akadémiának, hogy komolyan vették ezt a találkozót és főleg az első 35 percben ízelítőt kaphattunk, hogy hova, milyen szintre lehet még fejlődni, és ezzel is segítették, játékosaink fejlődését.

Végeredmény
Dorogi ESE – NEKA 17-28 (7-14)
Összeálítás: MÁTYÁS V. (kapus) – IMREI N. 6 gól, Markos R. 2 gól, Tolvaj D. 1 gól, BODNÁR N. 2 gól, PAP K. 1 gól, Forgács V. 3 gól. Cserék: Dobány K. (kapus) – POHNER O. 1 gól, Gáspár V. 1 gól, Mátyás A., Reskó V., Osváth P., Szőke N.

Bona Gergő: „A találkozó után, megbeszéltük a lányokkal, hogy edzéseken van még mit dolgozni, hiszen az utóbbi hónapokban ugyan nagyon sokat fejlődött a csapat, s ez nagy büszkeséggel tölthet el minket, de a korosztályunk elitjéhez képest, van még hova erősödni. Erre mindenképpen törekedni kell, még akkor is, ha tudjuk, hogy esetleg nem mindenki fogja elérni a legmagasabb szintet. Itt elsősorban minden játékosnak önmagát kell legyőznie, s arra törekednie, hogy önmaga jelenlegi határait minél inkább kitolja. Ezek nem csak testi határok, hanem szellemileg is komoly fejlődésre kell törekedni, hitben, akaratban és alázatban!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.