Előrehozott mérkőzést játszottunk tegnap az NB II-es bajnokságban. Hazai környezetben fogadtuk a Kinizsi TTK gárdáját. Úgy hozta a sors, hogy tavaly is hétköznap küzdött meg egymással Dorogon a bajnoki pontokért a két csapat és némi meglepetésre akkor sima vendég győzelem született.


Az előző szezon tanulságait is figyelembe véve, a lányok komolyan vették a találkozóra való felkészülést és ez már az első pillanatban megmutatkozott. Villámrajtot vettek Uresch Dóri két, illetve Zsótér Dana és Forgács Klaudia egy-egy góljával öt perc játék után 4-0-át mutatott az eredményjelző. A Kinizsi ezután megszerezte ugyan az első találatát, de Uresch Dóri erre is azonnal válaszolt. Nagyon komoly iramot diktáltak a dorogi lányok az első percekben, így a vendégek játékos edzője időt is kért, ezzel próbált kizökkenteni minket. Sikertelenül. Simsik Cinti egymás után 3-szor volt eredményes, ezzel előnyünk hat gólosra nőtt.

Az első játékrész második felében az általunk diktált tempó nem csökkent, sőt. Ennek köszönhetően 20 pernyi játék után egy híján 10 góllal vezettünk már (15-6). A figyelmünk ezután kicsit lankadt, a vendégek három gólt szereztek 2 perc alatt, edzőnk időt kért s cserékkel próbálta frissíteni a csapatot. Pályára lépett Grassanovits Anita a kapuban és az új szerzemény Patyi Fruzsina is, aki egyből berámolt két gólt. Így megnyugtató előnnyel vonulhattunk pihenőre (20-11).

Bona Gergő: „Az első félidőben nagyon ötletesen és nagy tempóban játszottunk, ezért az öltözőben megdicsértem a lányokat. Feladatul kapták, hogy a kapott gólok számát próbáljuk csökkenteni, hiszen ez mindennek az alapja.”

A második harminc percben a Kinizsi érezhetően taktikát váltott, lassú, hosszú lefolyású támadásokat vezettek, láthatóan a nagy vereséget próbálták elkerülni. Ezzel 13 percig tartani is tudták magukat, a különbség nem változott (26-17). Ebben a szakaszban Kaposvári Eszter irányította védelem jól működött, és Anita látványos védéseit jutalmazhatta tapssal a közönség.
Majd lányaink újra felpörgették a tempót és egy 6-0-ás rohammal tetemesre növelték előnyünket (32-17). Igazi ünnepi hangulat lett úrrá a csarnokban. A pályára lépő fiatalok is lelkesen és bátran játszottak, Turák Netti kétszer is eredményes tudott lenni. Anita az utolsó percben megfogta a Kinizsi utolsó büntetőjét is, ez már a harmadik hárított hetese volt a félidőben! A mérkőzés végén a hazai közönség vastapssal jutalmazta a lányokat.

Végeredmény
Dorogi ESE – Kinizsi TTK 34-18 (20-11)
Összeállítás: Stadler M (kapus) – SIMSIK C 8 gól, MOLNÁR E 6 gól, SZŐTS F 2 gól, URESCH D 4 gól, Forgács K  4 gól, ZSÓTÉR D 5 gól. Cserék: GRASSANOVITS A (kapus) – Turák A 2 gól, Patyi F 2 gól, KAPOSVÁRI E 1 gól, Imrei N, Tolvaj G

Bona Gergő: „Egyre inkább alakul a játékunk, ma kifejezetten kreatívan és sokszínűen játszottunk. Öröm volt nézni, emellett a hibák száma is viszonylag alacsony volt. Mindenki, aki pályára lépett jó felfogásban játszott és dicséretet érdemel. Védekezésben azonban még tovább kell fejlődnünk, több egyéni hiba is előfordult a játék ezen elemében!”

Ifjúsági mérkőzés
Álmosan, nehézkesen és néhány játékos kedvetlenül vetette bele magát a küzdelembe. Többen kifejezetten enerváltan játszottak. Kezdeti megingásainkat a lelkes ellenfél ki is használta 8 perc játék után két találattal vezettek (4-6). Néhány csere és a játék képe lassan megváltozott. Éledeztünk, ébredeztünk így a félidő felénél döntetlen volt a mérkőzés állása (8-8). Ezután a KSI láthatóan elfáradt, mi pedig magunkra találtunk. Rengeteg könnyű gólt sikerült szerezni indításból így a félidőben magabiztosan vezettünk (16-10).
A második játékrész első fele teljesen egyoldalú játékot hozott, mindvégig hasonló volt a koreográfia. A vendégek támadtak, mi labdát szereztünk és indításból gólt szereztünk 10-et (!!!) egymás után. A mérkőzés utolsó negyed órája kiegyenlített játékot hozott megint, a fiataljaink több buta védekezési hibát is elkövettek, de ettől függetlenül lelkesen játszottak és fölényes győzelmet arattunk.

Végeredmény
Dorogi ESE – Kinizsi-KSI 37-20 (16-10)
Összeállítás: Mátyás V (kapus) – TURÁK A 4 gól, Markos Réka 1 gól, Imrei Nóra 6 gól, TOLVAJ Gréta 8 gól, Pap Krisztina 3 gól, FORGÁCS Viktória 8 gól. Cserék: Pohner Orsolya 3 gól, Czuth Zoé 2 gól, Szittya Lili és Gáspár Vanda 1-1 gól, Tolvaj Dorka, Bodnár Nikolett, Mátyás Anna, Molnár Eszter.

Bona Gergő: „Úgy érzem néhányan pár hete komoly felfogásbeli és hozzáállásbeli problémával küzdenek, amit gyakorlatilag nem tudok megmagyarázni. Folyamatosan nagy különbségű győzelmeket aratunk, gyakorlatilag eddig nem találtunk igazi ellenfélre ebben a bajnokságban, mégis többen önbizalomhiánnyal küzdenek és lelkesedés nélkül játszanak. Ezen sürgősen változtatnunk kell!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.