Az első osztályú serdülő bajnokság 6. fordulójában a KSI Kézilabda Akadémia látogatott hozzánk. A két csapat jól ismeri egymást és tudtuk, közel azonos játékerőt képviselünk. Igazi izgalmas küzdelemre volt kilátás.

Jól kezdtük a találkozót, gyors támadásainkkal három perc alatt, három gólt szereztünk és így hamar kétgólos előnyhöz jutottunk (3-1). Teljesen megmagyarázhatatlan, ami ezután történt, csapatunk elbizonytalanodott, hibát hibára halmozott és 6 percig nem tudott gól szerezni, ekkor még a védekezésünk többé-kevésbé működött így a csata továbbra is eldöntetlen volt (4-4). Újabb öt perces hazai gólcsend következett, majd hét percig nem tudtunk a vendég kapujába találni. Támadó játékunk darabjaira hullott szét. A 21. percben a budapestiek már 5 góllal vezettek (5-10). Szerencsére a félidő utolsó pár percében közelebb tudtunk kerülni a jól küzdő KSI-hez (8-11).

A második játékrész elején két gól szereztek a vendégek, de a lányok kicsit növelni tudták ezután a tempót, hat percig nem kaptunk gól, s 13-13-nál utolértük az akadémiát. Néhány buta hiba és kezdhettük az üldözést elölről, 35 percnyi játék után újfent háromgólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző.

Csapatunk mindent megpróbált, edzőnk folyamatosan forgatta a csapatot, de ellenfelünk ugyancsak óriási energiát mozgósított a győzelemért. A 21. percben a KSI legeredményesebb játékosa Szabó Csenge belőtte nyolcadik gólját (18-20).

Ekkor jött Dobány Kitti és a mindent megszűrő védekezés. Kitti dupla védése után, Imrei Nóri bődületes átlövés gólt lőtt a bal felsőbe, majd újabb védést követően egy csodás Tolvaj bejátszás és Pap Kriszti gól (20-20).
Ezt követően a pestiek támadtak, 40 másodperccel a vége előtt, látványosan passzívak voltak, a játékvezetők ezt jelezték is, s a megengedettnél eggyel több átadás után 14 másodperccel a vége előtt miénk volt a labda. Időkérés. Edzőnk felvázolt egy támadás variációt, a lányok ezt tökéletesen végrehajtották, Markos Réka pedig belőtte 21-20.
A KSI rohant, gyors középkezdés, fault 13 méteren, időn túli szabaddobás, Imrei Nóri pedig hasfallal blokkolt! Győzelem!!!

Végeredmény
Dorogi ESE – KSI KA 21-20 (8-11)
Összeállítás: Mátyás V. (kapus) – IMREI N. 11 gól, MARKOS R. 2 gól, Tolvaj D., Bodnár N., PAP K. 5 gól, Forgács V. 3 gól. Cserék: DOBÁNY K. (kapus) – Gáspár V., Reskó V., Pohner O., Mátyás A., Osváth P., Szőke N..

Bona Gergő: „Köszönöm a lányoknak, hogy elviselték az „állatot” az oldalvonal mellett és hogy főleg a második félidőben ekkorát harcoltak. Nehéz mit mondani, hiszen ellenfelünk nagyon jól küzdött és megérdemelt volna egy pontot. Nagyon nagyon örülünk a győzelemnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.