Február 3-án hóesésben utaztunk Dunaújvárosba a Farsang kupa u11-es lány kézilabda tornára. Négy mérkőzés várt ránk aznap, köztük 2 NBI-es csapat utánpótlás csapata ellen ( Dunaújváros, Érd ).
Az első mérkőzést egyből a hazai Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia ellen játszottuk. Az ellenfél nagyon magabiztosan kezdett, mi pedig csak az 5. percben lőttük az első gólunkat.A félidő második felében csak kapaszkodtunk az ellenfelünk és az eredmény után. Fizikálisan erősebb volt a Dunaújváros, de mi nem adtuk fel a meccset. A második félidőben magabiztosabban, lelkesebben, pontosabban játszottunk.
Jurácsik Lili és Pagurka Kornélia ( kapus) vezetésével a második játékrészben döntetlen lett az eredmény. Sajnos későn ébredtünk fel.. A végeredmény: Dunaújvárosi KKA – Dorogi ESE  14:11 ( 7:4 )
A második megmérettetésünk az Érd csapata ellen volt. Robbanékonyságban, koncentrációban felül kerekedtek rajtunk. Megszeppenve kezdtük a mérkőzést és ezt nagyon kihasználta a kitűnő játékosokból álló ellenfelünk. A második félidőben mindenki bizonyíthatott a pályán, sajnos ezen a meccsen nem nyújtottuk a tudásunk legjavát. Hartmann Petra próbálta összekapni a lányokat és góljaival segíteni a csapatot, de a többieknek ez csak részben sikerült. A végeredmény: Dorogi ESE – Érd   8:15 ( 4:6 )
A következő meccset a Duna-Pent NKSE csapata ellen játszottuk. Mindenki lelkesen, pontosabban, csapatmunkában kézilabdázott nálunk. Nagyon örültem, hogy felálltunk az Érd elleni sikertelenség után. A feszesebb, hatékonyabb védekezésből, sikeres támadásokat vezettünk. Szépen, gólerősen kézilabdáztunk. Ezen a meccsen is mindenki pályára lépett a csapatunkból és hozzátette a tudását, a győzelmünkhöz. Góllövőink: Béres Boglárka, Déri Lara, Hartmann Petra, Jurácsik Lili, Kovács Hanna, Tatár Enna, Tóth Miriam. A végeredmény: Duna-Pent NKSE – Dorogi ESE    5:16 ( 0:10)
Az utolsó mérkőzést a tornagyőztes Dabas ellen játszottuk. A lányok arcán látni lehetett a bizonyítási vágyat, nagyon összeszedték pszichésen magukat. Meg akarták mutatni maguknak ( és nekem ), hogy tudnak ők jó csapat ellen is kitűnően kézilabdázni. Nagyon megleptük az ellenfelünket a zártabb, keményebb védekezésünkkel. Már az első félidőben fej-fej mellett mentek a csapatok. Nagy erőt adott a csapatunknak a fegyelmezett védekezés és Kornélia kiváló kapusteljesítménye is. A második félidőben vérszemet kaptak a dorogi lányok és szinte mindenki lőtt gólt, aki a pályán volt. A védekezésünk ugyanolyan kemény, zárt volt középen. Kicsit feladtuk a széleket inkább, mert középen erősebbek voltak a dabasiak. Kornélia pedig szélről szinte mindent hárított. Igazi csapatmunkát láttam ezen a meccsen a 10-11 éves lányoktól. Sajnos 3 darab büntetőt kihagytunk, ha azok bementek volna, de a sportban nincs ha! Így a végeredmény Dabas – Dorog 14:14 ( 7:6 ) lett.
Tudni kell, hogy a dorogi U11 csapatban csak 6 lány 11 éves, a többiek még csak 10 évesek. Így nagyon nagy eredménynek tartom ezt a helyezést. A dunaújvárosi Farsang kupán így a 4.-ek lettünk, de nagyon boldogan jöttünk haza és mindenkivel elégedett voltam.
Az edzők és a játékvezetők szavazatai alapján a torna legjobb kapusa: Pagurka Kornélia ( Dorogi ESE ) lett.
A csapat tagjai: BÉRES Boglárka, BUTTINGER Ivett, Brosch Bettina, DÉRI Lara, DOMBOVÁRI Gréta, HARTMANN Petra, JURÁCSIK Lili, Kontár Boglárka, KOVÁCS Hanna, PAGURKA KORNÉLIA, Sátek Hilária, SZÉKELY Réka, TATÁR Enna, Tóth Miriam.
Gratulálok a csapatomnak!
Pinczés Tímea ( edző)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.