Az NB II-es bajnokság 13. fordulójában a Salgótarján csapatához látogattunk. Tudtuk, hogy nagyon nehéz találkozó vár ránk, hiszen a hazaiak jóval nagyobb játékerőt képviselnek, mint azt a táblázat alapján gondolni lehet. Emellett nem voltak kedvezőek számunkra az előjelek, Priáll Edina múlt heti kiválása nagy kihívás elé állította a lányokat védekezésben, többen pedig sérüléssel illetve betegséggel bajlódva vállalták a játékot.
Kiegyenlített erők küzdelmét hozta az első negyed óra.

Többször is bosszantó hibát vétettünk, de tartottuk a lépést a Tarjánnal (8-8). Majd következett sajnos egy rövidzárlat, a játékunk megállt, szenvedtünk, nem volt kreativitás a támadásainkban és védekezésünk szétesett. Négy gólt kaptunk zsinórban (12-8). Szerencsére ezután némileg sikerült megállítani a lelkes hazaiak rohamait, így csak kisebb tarjáni előnnyel vonultak a csapatok a pihenőre (14-11).

A második játékrész elején úgy tűnt sikerül felzárkózni (16-15), de egy feleslegesen összeszedett kiállításnak köszönhetően újra elhúzott a Salgótarján (19-15). A mérkőzés hajrájában egy magasabb sebességfokozatba kapcsoltunk, nyolc percig nem kaptunk gólt, miközben 5 találatot szereztünk (22-23). Sajnos ebben az időszakban is több ziccert hibáztunk, így nem sikerült kiépíteni előnyünket. Sőt, 2 teljesen értelmetlen kiállítást szedtünk össze, a kettős emberelőnyt pedig a mindent beleadó hazai csapat kihasználta és visszavette a vezetést, sőt kétgólos előnyre tett szert (26-24).
Lányaink sem adták könnyen magukat kétszer is sikerült jól védekezni és az utolsó percben kiegyenlíteni (26-26). Sőt, a labdát is megszereztük, úgy tűnt az egy pont már biztos. 15 másodpercünk volt, hogy egy szerzett góllal elvigyük a két pontot. Sajnos kissé érthetetlen módon bejátszással próbálkoztunk. Labdaeladás lett a vége. Alig volt hátra néhány másodperc. A Salgótarján labdafelhozatalát próbáltuk megakadályozni, sajnos túl keményre sikeredett a szabálytalanság, kiállítás és időn túli hétméteres lett a vége, azt pedig Horváth Alexa belőtte (27-26).

Végeredmény
Salgótarjáni Strandépítők – Dorogi ESE 27-26 (14-11)
Összeállítás: Stadler Mercédesz (kapus) – Imrei Nóra 3 gól, Szőts Fanni, FORGÁCS Klaudia 7 gól, KAPOSVÁRI Eszter 2 gól URESCH Dóra 4 gól, ZSÓTÉR Daniella 5 gól. Cserék: Mátyás Viktória (kapus) – Molnár Eszter 2 gól, Patyi Fruzsina, Előd Nikoletta és Turák Antónia 1-1 gól, Tolvaj Gréta, Bodnár Nikoletta, Markos Réka.

Bona Gergő: „Egész héten arról beszéltünk, hogy a hazaiak a bennmaradás érdekében mindent beleadnak majd. Ez így is történt. Dolgoztunk, küzdöttünk, harcoltunk, a jó játék sajnos elmaradt. Az egész találkozó során rengeteg buta egyéni hibákat vétettünk és ez végül szó szerint megbosszulta magát. Nincs tragédia, menni kell tovább.”

Ifjúsági mérkőzés
Az ifjúsági találkozó sajnos hasonlított az ősszel Hevesen és Füzesabonyban lejátszott mérkőzésekre. A különbség mindössze annyi volt, hogy a hazaiak most kíméletlenül kihasználták gyenge játékunkat, így szinte végig vezetve magabiztos győzelmet arattak.

Végeredmény:
Salgótarjáni Strandépítők – Dorogi ESE 27-19 (14-5)
Összeállítás: Mátyás Viktória (kapus) – Bodnár Nikoletta 1 gól, Markos Réka 1 gól Tolvaj Dorka 1 gól, Tolvaj Gréta 2 gól, Forgács Viktória 2 gól. Cserék: Szittya Lili és Molnár Eszter 3-3 gól, Forgács Klaudia és Turák Antónia 2-2 gól, Imrei Nóra 1 gól, Czuth Zoé, Pohner Orsolya, Mátyás Anna.
Bona Gergő: „Ma hozzáállásból és akaratból megbuktunk.”