A leány serdülő bajnokság 1. osztályában a Siófok KTC KFT azonos korosztályú csapatát fogadtuk a 15. fordulóban. A vendégek az elmúlt években, talán az ország legtöbbet fejlődő női klubja Magyarországon. Az elmúlt esztendőkben komoly fejlesztésekre került sor a Balaton partján. Az utánpótlásuk „NEKA körülmények” között készülhet. Ilyen és hasonló klubokkal játszik és veszi fel a versenyt hétről hétre serdülő korosztályunk, harmadosztályú klubként. Nem véletlenül vívtunk ki komoly elismerést a kézilabdás berkekben. Reméljük egyre többen látják, közvetlen környezetünkben is, hogy milyen szintű, országosan elismert, utánpótlás munka zajlik nálunk és egyre többen segítik majd további fejlődésünket.

Ősszel a Balaton partján kikaptunk 28-22-re és már az úton hazafelé azon tanakodtunk, hogy talán több volt abban a mérkőzésben, és hogy tavasszal itthon, mindenképpen megpróbálunk javítani.

Az elmúlt találkozókon még nem sikerült megtalálni 2018-as formánkat és a hozzáállással is voltak gondjaink. A héten sem tudtunk problémamentesen készülni, ketten megint betegséggel vállalták a mérkőzést.

Némileg átalakított felállással kezdtük a találkozót, a kapuban pedig Dobány Kitti kapott lehetőséget a kezdőként. Lányaink már ez első perctől kezdve komoly energiákat mozgósítottak védekezésben. Ez kellett is, hiszen a vendégek nagy magasság- és súlyfölényben voltak. De álltuk a sarat, Kitti pedig remekül védett. Támadásban igyekeztünk nagy tempót diktálni, próbáltuk minél hamarabb befejezni támadásainkat, amennyiben lehetőség nyílt rá. Tolvaj Dorka és Imrei Nóri sebességét láthatóan nagyon nehezen tudták lekövetni a vendégek. Amikor pedig felállt fal ellen kényszerültünk támadni, Markos Réka tarthatatlannak bizonyult.

Az első gólt ugyan nem mi szereztük, de miután kiegyenlítettünk, átvettük a vezetést Imrei Nóri idei 100-ik serdülő bajnoki góljával. A forgatókönyv számunkra kellemes perceket hozott, szép fokozatosan növeltük a két csapat közötti különbséget. 15 perc játék után Imrei Nóri csodálatos átlövés gólja négygólosra növelte előnyünket (10-6).

Ezt követően kicsit elbizonytalanodtunk, minden bizonnyal eljött az első holtpont. A Siófok 5-ször is bevette rövid időn belül a dorogi kaput, de kiegyenlíteni nem tudtak (12-11). Ezután az első játékrész végéig nem változott a különbség (15-14).

A második félidőre védekezést váltottunk, a védőfalunk megnyitása érezhetően nem tetszett a Balaton partiaknak. Több labdaszerzéssel egyre jobban elbizonytalanítottuk őket. Ugyan be becsúszott néha egy-egy hiba, de a különbség megint nőtt.

Az idő előrehaladtával csapatunk egyre nagyobb kockázatot vállalt, és a vendégeket gyakran hibára kényszerítette. Egy 3-0-s szakasz után a 35. percben már 5-re duzzadt az előnyünk (22-17)!

Ellenfelünk szakvezetője időt kért. A Siófok ezután két gólt szerezett. Ekkor Máytás Vika váltotta az amúgy nagyon jól teljesítő Kittit a kapuban és egyből védéssel mutatkozott be. Ezzel elindította a nagy hajrát! Mindent egy lapra feltéve, megpróbáltuk minden védekezésünknél megszerezni a labdát és abból gyors gólokat elérni. A bátorságunk pedig meghozta gyümölcsét, az utolsó 5 percben 6 találatot szereztünk, a vendégek csak egyet! Így sikerült az egymás elleni összevetésben is felülkerekedni a Balaton parti csapaton! Óriási gratuláció a lányoknak!

Végeredmény
Dorogi ESE – Siófok KTC KFT 29-21 (15-14)
Összeállítás: DOBÁNY Kitti (kapus) – PAP Krisztina 3 gól, IMREI Nóra 8 gól, TOLVAJ Doka 5 gól, BODNÁR Nikoletta 4 gól, MARKOS Réka 6 gól, FORGÁCS Viktória 3 gól. Cserék: MÁTYÁS Viktória (kapus) – Mátyás Anna, Gáspár Vanda, Czuth Zoé, Reskó Vanessza, Osváth Petra, Szőke Noémi.

Bona Gergő: „Nagyon büszke vagyok a lányokra, óriási szívvel játszottak és igazi CSAPAT-ként, egységként működtek végig a pályán! Természetesen rengeteget kell még tanulnunk, de sokszor már olyan tempót mennek, ami felnőtt szinten is elismerésre méltó, természetesen ez magával hozza a hibát is, de mikor hibázzunk, ha nem most, ebben a korban? Remélem ma még azt is megértették, hogy a kockázatvállalás a sport egyik alapja, aki bátrabb és tiszta szívből küzd, az általában megszerzi a jutalmát!”