Az NB II-es bajnokság 14. fordulójában a Juventus-Panoráma Hevesi SE csapatát fogadtuk. Ősszel szenzációs játékkal, ellenfelünket bedarálva, magabiztosan hoztuk el a két pontot idegenből. De ez nem tévesztett meg minket, tudtuk előre, hogy ellenfelünk komoly játékerőt képvisel, és hogy Vizes Bettina személyében egy rendkívül gólerős játékossal rendelkeznek. Sajnos nem tudtunk teljesen kerettel kiállni a mérkőzésre, Zsótér Dana és Priáll Edina továbbra is sérült, így nem tudtak a csapat rendelkezésére állni. Ezen a mérkőzésen mutatkozott be új kapus igazolásunk, Győri Ágnes.

Mindkét csapat nagyon idegesen kezdett, 5 percnyi játék után még csak 1-1-et mutatott az eredményjelző. Ezt követően Molnár Eszter és Imrei Nóri felváltva lőtték a gólokat, de a vendégek mindig tudtak válaszolni. A góllövő lista vezetőjére védekezésben külön figyelmet fordítottunk, játékba lendülését sikerült is megakadályozni. 5-5-ös állás után sikerült három góllal meglépnünk, Forgács Klaudia mellett Előd Niki és Patyi Fruzsina is betalált. A 20. percig ezt az előnyt sikerült megtartani, de két buta kiállításból nem jöttünk ki jól. A Heves kihasználta emberfölényét (12-12). A maradék 5 percben megint csak kiegyenlített játékot láthatott a közönség, így döntetlen állással vonulhattak a csapatok pihenőre (16-16).
Bona Gergő: „ A szünetben a védekezésről beszéltem, néhány hibát kijavítottunk és a felfogásunkon is változtatni kellett. Ebben a lányok maximálisan partnerek voltak.”

A második félidő első 15 percében a dorogi védőfal és a kihagyott ziccerek játszották a főszerepet. Mindössze három gólt kaptunk és rengeteg könnyű gólt szereztünk. Hatgólos előnyre tettünk szert, annak ellenére, hogy a vendégek kapusa ihletett formában védett. Gyakorlatilag neki volt köszönhető, hogy nem lett kétszámjegyű a két csapat közti különbség. Érezhető volt, hogy a hevesi vendégek teljesen elkészültek erejükkel, az első 12 percet 7-1-re hoztuk (23-17).

Várható volt, hogy ezután egy megtorpanás következik, hiszen óriási volt a tempó. A Heves megyeiek megközelítettek minket 3 gólra (24-21), de többre nem futotta már az erejükből. Patyi Fruzsina pedig a hátára vette a csapatot, gyakorlatilag minden lövése gól lett, hol a kapusról pattant be a labdája, de volt, hogy az egyik védő fejéről!!! Így végül magabiztos győzelmet arattunk (31-26).

Végeredmény
Dorogi ESE – Juventus-Panoráma Hevesi SE 31-26 (16-16)
Összeállítás: Stadler Mercédesz (kapus) – Imrei Nóra 3 gól, Szőts Fanni 1 gól, FORGÁCS Klaudia 9 gól, KAPOSVÁRI Eszter, URESCH Dóra 3 gól, Turák Antónia. Cserék: GYŐRI Ágnes (kapus) – PATYI Fruzsina 8 gól, MOLNÁR Eszter 4 gól, Forgács Viktória 2 gól, Előd Nikolett 1 gól, Törőcsik Zsófia, Tolvaj Gréta, Tolvaj Dorka.

Bona Gergő: „Nagyon készültünk erre a találkozóra és úgy gondolom a megbeszéltekből sok mindent meg is tudtunk valósítani. Négy akciógólon tartottuk az ellenfél gólzsákját és sokkal lendületesebben játszottunk, mint a múlt héten. Külön öröm, hogy a padról gólerős játékosok segítették ma a csapatot. A második félidőben védekezésünk is sokkal szervezettebb volt. Arra törekszünk majd, hogy ez a tendencia folytatódjon!”

Ifjúsági mérkőzés

Igazi rangadóra került sor az ifi meccsen a bajnokság második helyezettje látogatott az első otthonába. Szerencsére a mérkőzés tétjével a lányaink is tisztában voltak és támadásban óriási tempót diktáltunk. A vendégek egyszerűen nem tudták lekövetni indításainkat illetve lerohanásainkat. Így 16 perc játék után 11-5-re vezettünk. Ezután védekezésünk keménysége és figyelme gyengült így a hatgólos előnyünket nem tudtuk tovább építeni. A félidő 20-14.

A második játékrész első 10 percében továbbra is akartunk érvényesült (26-19), ám ezt követően támadásainkba illetve a befejezésekbe is gyakran hiba csúszott. Elfáradtunk, hiszen ne felejtsük el, hogy serdülőink az előző nap nagyon kemény csatában legyőzték a Siófok csapatát, illetve az ifi csapatból jó néhányan a felnőtt mérkőzésen is komoly szerepet játszottak.
Komoly gond azonban nem lett belőle, hiszen a Heves csapat is elkészült az erejével, így a győzelmünk nem forgott veszélyben (33-28).

Végeredmény
Dorogi ESE – Juventus-Panoráma Hevesi SE 33-28 (20-14)
Összeállítás: Mátyás Viktória (kapus) – Turák Antónia 2 gól, IMREI Nóra 11 gól, FORGÁCS Klaudia 5 gól, Molnár Eszter 2 gól, Tolvaj Gréta 1 gól, Forgács Viktória 3 gól. Cserék: TOLVAJ Dorka 7 gól, Markos Réka 2 gól, Gáspár Vanda, Szittya Lili, Bodnár Nikoletta, Pap Krisztina.

Bona Gergő: „Nagyot küzdöttünk ezen a hétvégén, és minden terveink szerint alakult. Bízom benne, hogy megtaláltuk önmagunkat!”