Az NB II-es bajnokság 16. fordulójában a Dunakeszi csapatához látogattunk. Bár tudjuk, hogy a legerősebb csapat mindig az éppen aktuális csapat, de mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy 4 komoly hiányzóval érkeztek a lányok erre a találkozóra. Szerencsére népes dorogi szurkolótábor gyűlt össze a találkozó elejére, kb. 30-an utaztak el, hogy a helyszínen tekinthessék meg a találkozót. Támogatásuk sokat jelentett a mérkőzés során.


Turák Netti találata jobb szélről volt az első dorogi gól, erre a vendéglátók egy átlövés góllal válaszoltak, majd Imrei Nóri a másik szélről talált be. A védelmünk nagyon jól zárt és Merci (Stadler Mercédesz) rengeteg labdát védett az első percekben.  10 percnyi játék után mindössze 6 gól esett (3-3). Sajnos a rengeteg kivédekezett labdából nem tudtunk előnyt kovácsolni, mert elképesztően sok volt a hiba, az első félidőben volt 5 rossz indításunk és rengeteg rossz átadás és technikai hiba. A felállt fal elleni támadójátékunknak pedig egyáltalán nem volt ritmusa, indiszponált volt átlövőink játéka. A belső poszton csak Uresch Dórinak voltak jó megoldásai. Három gólra váltott büntetővel azonban átvettük a vezetést a 18. percben (4-6). Ekkor Szőts Fanni sérülést szenvedett így le kellett jönnie a pályáról, már nem is tudott visszatérni a mérkőzés folyamán. Ez tetézte a csapat zavarodottságát. A hazaiak ezt kihasználták és emberhátrányuk ellenére visszavették a vezetést (7-6). Molnár Eszti és Uresch Dóri újabb gólja tett azért, hogy végül döntetlen állással vonulhattunk a pihenőre (8-8). Meg kell jegyezni, hogy az első 30 percben kívülről úgy tűnt, hogy a játékvezetők rengeteg hibával vezették a találkozót.

A második félidő Molnár Eszter góljával kezdődött, majd emberelőnyünket kihasználva Imrei Nóri is betalált kétszer (8-11). Ezután pályára lépett Forgács Viki (serdülő) is, aki rengeteg támadó kipattanót szedett össze, az egyiket gólra is váltotta. A hibák azonban nem csökkentek, így 15 perccel a mérkőzés vége előtt a Dunakeszi kiegyenlített (15-15).  Ekkor edzőnk újabb meglepőt húzott, pályára küldte a 14 éves Tolvaj Dorkát, aki átvette a csapat irányítását. Felpörgette a tempót, ám ha kellett felállt fal ellen, fiatal korát meghazudtolva, nagyon türelmesen játszott. Az új lendület meghozta az eredményét, Forgács Viki értékesitetett egy büntetőt, Molnár Eszti átlövésből talált be, majd Dorka fantasztikus átadásából Kaposvári Eszter is gólt szerzett (15-18). A hazaiak részéről ezt követően ugyan Bedő Tamara kétszer is betalált, de Forgács Viki mindkettőre válaszolt a büntetővonalról (17-20). Meg kell jegyezni, hogy a védelem a második félidőben is nagyon jól működött és ezáltal Merci továbbra is rengeteg lövést hárított. Ennek köszönhetően aztán az utolsó néhány perc már izgalommentes volt. A végeredményt aztán Imrei Nóri állította be (18-22).

Végeredmény
Városi Sportegyesület Dunakeszi – Dorogi ESE 18-22 (8-8)
Összeállítás: STADLER M. (kapus) – IMREI N. 4 gól, Forgács K. 4 gól, KAPOSVÁRI E. 2 gól, Szőts F., URESCH D. 3 gól, Turák N. 1 gól. Cserék: Mátyás V. (kapus) – MOLNÁR E. és FORGÁCS V. 4-4 gól, PRIÁLL E., TOLVAJ D., Előd N., Matus N., Markos R.

Bona Gergő: „Régen játszottunk ennyi hibával, ebben szerepet játszottak a hiányzók is, de néhányan ma indiszponáltan játszottak és szerencsénk sem igazán volt. A védekezésünk és kapusteljesítményünk tartott minket végig játékban, az utolsó 15 perc pedig a serdülőkről szólt, akik nagy szerepet vállaltak abban, hogy végül behúztuk a 2 pontot.”

Ifjúsági mérkőzés
Az ifi meccs igazi dorogi parádét hozott, annak ellenére, hogy 4 játékosnak ez már a harmadik találkozója volt ezen a napon, a többieknek pedig a második. Óriási lelkesedéssel és sebességgel vetették magukat a mérkőzésbe a lányok. Nem volt egy súlycsoportban a két gárda és ekkor még finoman fogalmaztunk. 17 perc játék után 0-14-et mutatott az eredményjelző. Mátyás Vika szenzációs volt a kapuban! Az első játékrész utolsó 10 percében ugyan csökkent némiképp a tempó, de így is elértük a 22 szerzett találatot. A második 30 percben sem változott a játékunk, szebbnél szebb gólokat szereztünk és a két csapat közti különbség folyamatosan nőtt. Gyakorlatilag a Dunakeszi semmi ellenállást nem tudott felmutatni. Az 55. percben Imrei Nóri és Forgács Klaudia összjátékából „kínai figurából” született a 42-ik dorogi gól. Ugyan nem sikerült teljesen tökéletesre, de így is szépségdíjas találat volt. A végeredmény pedig 36 gólos győzelem.

Végeredmény
Városi Sportegyesület Dunakeszi – Dorogi ESE 8-44 (5-22)
Összeállítás: MÁTYÁS V. (kapus) – Szittya L. 3 gól, Molnár E. 3 gól, FORGÁCS K. 5 gól, Markos R. 2 gól, TURÁK N. 9 gól, Forgács V. 3 gól. Cserék: IMREI N. 5 gól, BODNÁR N. 4 gól, TOLVAJ D. és Mátyás A. 3-3 gól, Pap K. és Gáspár V. 2-2 gól, Pohner O. , Priáll E.

Bona Gergő: „Mindenki dicséretet érdemel, fárasztó napunk volt, de úgy gondolom megérte. Az ilyen élményekért érdemes sportolni, kézilabdázni!”