Ifjúsági csapatunkkal húsvét előtt Horvátországba, Rovinj városába utaztunk egy nemzetközi kézilabda tornára.

A tornát a Youth Movement Project égisze alatt rendezték, ennek a mozgalomnak a célja, hogy a fiatalok körében hangsúlyozzák a mozgás szükségességét és annak pozitív hatásait. Ezért a torna alatt, több előadást is tartottak erről. Emellett vendégrészvevők voltak fogyatékossággal élő fiatal sportolók is, illetve a torna meghívott sztárja pedig a Magyarországon s jól ismert, korábbi veszprémi kézilabdázó, Mirza Dzomba volt. Közel 1400 sportoló vendégeskedett ebben a pár napban, Rovinjban.

Csapatunk kedd éjjel 23 óra után vágott neki a közel 9 órás útnak. Szerencsére egy fennakadás kivételével, problémamentes volt az út. A gond a határon volt, ahol eltartott egy darabig az átkelés, mivel úgy gondolták, részletesen megnéznek minket (szerk. A lányok szépségét ismerve, ezen, nem is csodálkozhatunk).

8 órára megérkeztünk a szálláshelyre az Amarin Resort-ba (Rovinj). Négycsillagos apartmanokba lettünk elszállásolva. Csodálatos környezetben fekszik ez az üdülőközpont, a tengerparton. Az ellátás pedig svédasztalos volt, fenséges ételekkel és a legjobb, hogy mindenki annyit ehetett, amennyit csak bírt (szerk. S mindenki így is tett, minden egyes étkezésnél!).

A lányok rengeteg sportbarátságot kötöttek, és amikor csak tehettük, közösen szurkoltunk magyarokkal, magyaroknak!

Megismerhettünk két csodaszép várost, Rovinj-t és Porec-et, rengeteget nevettünk közösen és még a bulikra is jutott energia. Na persze bokáig megmártóztunk a tengerben is, bár voltak, akik nyakig! Összefoglalva, nagyon jól éreztük magunkat, örök élmény marad ez a közösen eltöltött 4 nap.

Jaj, majdnem elfelejtettem, kézilabdáztunk is természetesen, nem is akárhogyan, rengeteg elismerő szavakat kaptunk külföldi és magyar edzőktől is egyaránt, akik csodálták szervezett, gyors és rengeteg futásból álló játékunkat. Forgács Klaudia lett a gólkirálynő és a torna válogatottjába is befért, csak úgy, mint Imrei Nóri, mint a torna legjobb balszélsője. Az ifjúsági kategóriában pedig elhoztuk az első helyet, minden mérkőzésünket megnyertük!

Bona Gergő: „Óriási élményekkel gazdagodtunk és nagyon jó érzés, hogy mindenki elismerően beszélt a játékunkról. Még a Celje edzője is többször gratulált és kiemelte sebességünket. A lányok végre egyre inkább „fiúk” a pályán!”