Az NB II-es bajnokság 20. fordulójában csapatunk Esztergomba látogatott. Komoly érdeklődést váltott ki a találkozó, hiszen a kezdő sípszóra mintegy 300 néző, foglalt helyet a lelátón. Mindkét csapat keretéből több meghatározó játékos hiányzott, ettől függetlenül, jó kis mérkőzésre volt kilátás.

Dorogi oldalon Győri Ági kezdett a kapuban, Imrei Nóri és Turák Netti voltak a két szélen, Uresch Dóri dolgozott a falban, Forgács Klaudia és Szőts Fanni játszottak lövőben és általános meglepetésre Kaposvári Eszter irányított.

Két gyors esztergomi góllal kezdődött a találkozó, de ez nem zavarta meg csapatunkat, hiszen Kaposvári Eszter két gyors akció végén betalált és máris 2-2-őt mutatott az eredményjelző. Barczi Annamária átlövésére, megint Kaposvári Eszter válaszolt és indításból Imrei Nóri is betalált (3-4).
Az újabb hazai gól után, azonban dorogi percek következtek. A védekezésünk összeállt, Ági sorra fogta a labdákat és sorozatban adta a gólpasszokat is. A házigazdák ebben a 6 percben egyszerűen nem tudták feltörni védőfalunkat, két beállóssal is próbálkoztak, ám ebben a felállásban még nehezebben tudták kezelni a sebességünket és egyszerűen nem értek vissza időben saját kapujuk elé. Az öt „bányász” találatból 3-at Forgács Klaudia 2-őt pedig Uresch Dóri vállalt magára (4-9).

A királyvárosiak edzője időt kért, megpróbálta rendezni a sorokat. Osvald Zsanett, aki az egész mérkőzés során komoly feladat elé állította csapatunkat, kétszer is betalált, majd Pétervári Dzsenifer is megszerezte első gólját. A pályára lépő Előd Niki ugyan eredményes volt, de előnyünk folyamatosan csökkent. 9 perccel az első félidő vége előtt már csak két góllal vezettünk (9-11). A hátralévő időben szerencsére azonban felváltva estek a gólok, elsősorban a beállósok maradtak többször is szabadon mindkét oldalon. Végül 13-15-ös állásnál vonulhattak a csapatok pihenőre.

Szőts Fanni és Forgács Klaudia góljaival kezdődött a második 30 perc. Az Esztergom azonban szívósan küzdött és egyelőre nem tudtuk őket leszakítani. Stabilizálódott a 3-4 gólos dorogi vezetés. 10 perc játék után (18-21) az egomi játékosok, láthatóan elkészültek erejükkel 14 percig nem tudtak gólt szerezni, és ekkor következett Törőcsik Zsófi, akit edzőnk eddig tartalékolt. Háromszor is betalált átlövésből utána meg fantasztikus labdával hozta helyzetbe Uresch Dórit. Hét (!!!) dorogi gól született a mérkőzés eme szakaszában, zsinórban. Még a hazai időkérés sem tudta megállítani csapatunkat. Így négy perccel a meccs vége előtt 10 gólos lett a különbség (18-28). Forgács Klaudia 10-ik találatát, és a pályára lépő Stadler Merci védéseit ünnepelte a végén a mindvégig lelkesen és hangosan szurkoló dorogi „B” közép.

Végeredmény
Esztergomi Vitézek RAFC – Dorogi ESE 22-31 (13-15)
Összeállítás: GYŐRI Ági (kapus) – Imrei Nóri 2 gól, SZŐTS Fanni 3 gól, KAPOSVÁRI Eszter 5 gól, URESCH Dóri 7 gól, FORGÁCS Klaudia 10 gól, Turák Antónia. Cserék: Stadler Merci (kapus) – TÖRŐCSIK Zsófi 3 gól, Előd Nikoletta 1 gól, Matus Nikoletta, Tolvaj Dorka, Molnár Eszter, Markos Réka, Forgács Viki.

Bona Gergő: „Nagyszerű érzés ilyen népes és kézilabdabarát közönség előtt, mérkőzést játszani. Becsületesen és lelkesen játszott mindkét csapat. Külön öröm számunkra, hogy az új begyakorolt játékelemek jól működtek a találkozón. Köszönjük népes szurkolótáborunknak, hogy mindvégig lelkesen biztattak minket és a szezon során végig egy emberként állnak mellettünk.”

Ifjúsági mérkőzés
Közepes lendülettel kezdtük a találkozót, a 10-ik perctől azonban kicsit sikerült jobban felpörgetni a tempót, így a félidő közepére kialakult 11 gólos különbség (3-14). A cserék után sebességünk és talán lelkesedésünk is kissé csökkent, így a hazaiak egyre gyakrabban betaláltak és némileg csökkentették hátrányukat a szünetre (13-22).

A második játékrész barátságosan csordogált, a nem túl magas színvonalú találkozón, de a serdülő (!) csapat csereemberei nagy bizonyítási vággyal léptek pályára, ezt főleg Pohner Orsin lehetett érezni és így a különbség egyre nagyobb lett. Végül magabiztos 21 gólos győzelmet arattunk és ezzel a két ponttal immár behozhatatlan előnyre tettünk szert a tabellán. Ifjúsági csapatunk ezzel megnyerte bajnokságát! Szívből gratulálunk!

Végeredmény
Esztergomi Vitézek RAFC – Dorogi ESE 19-40 (13-22)
Összeállítás: Mátyás Vika (kapus) – Imrei Nóri 2 gól, MARKOS Réka 8 gól, TOLVAJ Dorka 4 gól, PAP Kriszti 4 gól, Tolvaj Gréti 3 gól, FORGÁCS Viki 8 gól. Cserék: POHNER Orsi 3 gól, Turák Netti 3 gól, Szittya Lili 3 gól, Bodnár Niki 1 gól, Molnár Eszter 1 gól, Gáspár Vanda, Mátyás Anna, Fogács Klaudia.
Bona Gergő: „Gratulálok a bajnoki címhez! Jövőre nagyobb feladatok várnak ránk!”