Az NB II-es bajnokság utolsó fordulójában Tatabányára látogattunk. Négy felnőtt korú játékos továbbra is hiányzott a keretünkből, és ismerve a Tatabánya erejét, nem ígérkezett a találkozó könnyű mérkőzésnek.

Már az elején látszott, hogy a házigazdák mindenképpen szeretnék megnyerni a találkozót, lelkesen és nagy erőket mozgósítva játszottak. Magukhoz is ragadták a kezdeményezést, mi pedig több hibát is vétettünk támadásban, így 8 percnyi játék után, komoly hátrányba kerültünk (5-1), edzőnk időt kért.
Az egy perces megbeszélés után végre megfelelő ritmusban támadtunk és Molnár Eszter és Forgács Klaudia góljaival, sikerült egy gólosra csökkenteni hátrányunkat (9-8).

Ami azonban ezután következett, arra senki nem számított. Játékunk és koncentrációnk teljesen szétesett, érthetetlen és buta döntéseket hoztunk sorozatban. Néhány játékosunk teljesen indiszponált volt, a hazaiak pedig ezt kíméletlenül kihasználták. 8 perc alatt 6-0-s szakaszt produkáltak, tetemes előnyre tettek szert (15-8). Imrei Nóri két góljának köszönhetően a különbség a pihenőre szerencsére már nem nőtt (17-10).

A második harminc percet csapatunk érezhetően más felfogásban kezdte. Védekezésben határozottabbak és keményebbek voltunk. Ennek köszönhetően megkezdtük a felzárkózást. Fokozatosan faragtuk a hátrányunkat, érezhető volt, hogy a Tatabánya elfáradt. 14 percnyi játék után, már csak két találat választotta el a csapatokat (22-20). Ezután egy kiállítás után a vendéglátók két gólt szereztek zsinórban és úgy tűnt, ezzel megnyerték a mérkőzést (24-20). Fontos megjegyezni, hogy a játékvezetők, akik jól vezették amúgy a találkozót, ebben a periódusban sajnos kétszer is visszafújtak 1-1 labdaszerzésünket, amikor kecsegtető helyzetben voltak elől a szélsőink, hiszen ők úgy látták, hogy a játékszer lábat érintett, tévesen (24-20).

A dorogi lányok azonban nem adták fel, óriási hajrát indítottak, 5 perc alatt 5 gólt szereztek és hihetetlen, de 5 perccel a találkozó vége előtt Imrei Nóri góljával átvettük a vezetést. Elképesztő izgalmak közepette 25-25-ös állásnál sajnos Forgács Klaudia nem tudta értékesíteni a büntetőt, az ellentámadásból pedig a Tatabánya betalált (26-25).
Ezt Szőts Fanninak egy fantasztikus találattal sikerült egalizálnia (26-26). Ám Tóth Georgina újra előnyhöz juttatta a vendéglátókat (27-26). Támadtunk az egyenlítésért, bal átlövő pozícióban szabaddobást kaptunk, idő állj. 4 másodperc volt hátra, Zsófinak zárt az egész csapat, a sípszó után azonban nem sikerült a kezébe passzolni a labdát, így a lövés sajnos elmaradt.

Végeredmény
Tatabányai SC – Dorogi ESE 27-26 (17-10)
Összeállítás: Stadler Merci (kapus) – IMREI Nóri 6 gól, SZŐTS Fanni 4 gól, FORGÁCS Klaudia 7 gól, Uresch Dóri, Matus Niki, Tolvaj Dorka. Cserék: Mátyás Vika (kapus) – Molnár Eszter 4 gól, Törőcsik Zsófi 3 gól, Turák Antónia, Forgács Viki, Priáll Edina, Előd Nikolett, Tolvaj Gréti, Markos Réka.

Bona Gergő: „Nem volt könnyű az elmúlt két hónap, kis teremben készültünk, olykor zaklatott körülmények között. Sérülések, munkahelyi elfoglaltságok és egy szörnyű baleset nehezítette a mindennapokat. A hiányzók posztjain, serdülő játékosok sora mutatta meg, amúgy is fiatalnak számító csapatunkban, hogy olykor már most is komoly terhet tudnak cipelni. Büszke vagyok a lányokra, még akkor is, ha ma volt némi hiányérzetem. A jövőbe tekintve meg kell értenie mindenkinek, hogy nem lehet már ezen a szinten ész nélkül, megfelelő összpontosítás hiányában kézilabdázni. Nem lehet elszundítani többször védekezésben, elfelejteni, hogy mi a figura vagy egyszerűen elrontani egy 3 méteres átadást vagy egy egyszerűnek tűnő indítást kulcsszituációkban. Jöhet majd most nemsokára a jól megérdemelt pihenés, és lesz jó 2 hónapunk, hogy mindenki feltudjon készülni a jövő évi még nagyobb kihívásokra.”