Felnőtt csapatunk július 16-án megkezdte a felkészülést a 2018/2019-es szezonra, immár a másodosztályú csapatként, ugyanis az elkövetkező idényt már az NB / B Nyugati csoportjában kezdi meg az egyesület.

Csapatunk három játékossal erősödött, Kosik Adél Kispestről, Kaposvári Anita és Szabó Janka pedig a Szombathelyi Haladás VSE csapatától igazolt hozzánk.

Az alábbiakban őket ismerhetik meg szurkolóink:

Az első a sorban Kosik Adél:

Honnan jöttél hozzánk és a pályafutásod során hol játszottál?

Jó pár egyesületnél megfordultam az elmúlt 22 év alatt. A Kispest NKK csapatától érkeztem Dorogra, ahol 6 évet töltöttem el, ebből egy szezont az első osztályban játszottunk. Előtte az NB I-es Kiskunhalasnál voltam egy rövid ideig, azt megelőzően pedig, a számomra az egyik legkedvesebb hely, ahol játszhattam az egy spanyol másodosztályú csapat volt, a kanári szigeteki Santa Cruz de Tenerife. És játszottam még sok évet az Újbuda TC-nél is, az ott töltött időszak alatt, sikerült Magyar Kupában legjobb 4 közé kerülni, és többször megnyertük az NB I/B keleti csoportot. Játszottam még a Testnevelési Egyetem csapatában, Komáromban, Győrben és Dorogon is már.

Miért döntöttél úgy, hogy Dorogra igazolsz?

Azért döntöttem a Dorog mellett, mert nagyon szimpatikus kis csapat, és a játékosok hozzáállása a kézilabdához. Jó látni, hogy még vannak olyan fiatalok, akik tisztelik a kézilabdát! És azért, mert már többször is megkeresett az edzőjük, Bona Gergő, akinek megígértem, hogy ha feljut a csapat, akkor nagyon szívesen jövök és megteszek mindent a csapat további sikereiért! Emellett közrejátszott az is, hogy itt kezdtem anno a pályafutásomat!

Milyenek az első benyomásaid?

Nagyon jók! Kedvesek a lányok, változatos edzések vannak, ami sokat segít abban, hogy ne fásuljunk bele a „munkába”.

Milyen célokkal vágsz neki ennek a szezonnak?

Szeretném a tőlem telhető legtöbb segítséget megadni a csapatnak, és egy nagyon stabil középmezőnybeli helyezést a szezon végére.

Vannak a mérkőzés előtt megszokott dolgaid, melyeket mindig betartasz?

Igen vannak, de biztos mindenkinek van. Szeretem már mérkőzés előtti nap bepakolni a felszerelésemet, a cipőmet megtisztítani és meccs előtt mindig jól esik egy kávé.

Mi a kedvenc elfoglaltságod a kézilabdán kívül?

Nagyon szeretem a családi összejöveteleket, együtt lenni a szeretteimmel, jókat beszélgetni. Finomakat enni inni, sütkérezni.

Mi ösztönöz téged a sportban?

Leginkább a kézilabda iránti imádatom! Hogy mindig új és új feladatokat kell megoldani, mert szeretem a kihívásokat.

Az edző Bona Gergő Adélról:
„Adél rengeteget fog segíteni fiatal kézilabdázóinknak, játéktudása mind támadásban, mind pedig védekezésben kiemelkedő és kulcsszereplője lesz csapatunknak. Már az első hét után kiderült, hogy profi szemléletű játékos, mégis rendkívül kedves és közvetlen!”

 

Kaposvári Anita a 2017/18-as szezont az NB I/B-s Szombathelyi Haladás csapatánál töltötte. 26 mérkőzésen 124-szer volt eredményes.

Mi történt veled az elmúlt években, amióta nem a nevelő egyesületedben játszottál?

Az általanos iskola után Budapestre mentem sport tagozatos gimnáziumba, utána meghívást kaptam egy NB I- es csapatba, Veszprémbe. Onnan eligazolva később NB I/B-ben több csapatban is játszottam. ( Vasas, Veszprém, Orosháza, Szeged, Szombathely). Ez idő alatt rengeteget tanultam fejlődtem és sok tapasztalatot szereztem.

Miért döntöttél úgy, hogy Dorogra hazaigazolsz? Milyenek az első benyomásaid?

Többször hívtak vissza a Dorogra, de most döntöttem úgy hogy vissza igazolok a nevelő egyesületembe. Sokat segített a döntésben hogy NB I/B-ben indul idén a csapat és az is, hogy így több időt tudok eltölteni a családommal. Az első benyomásaim nagyon jók, a csapat nagyon fiatal és nagyon pörgős. Remélem, minél hamarabb be tudok illeszkedni és hamar megtaláljuk majd a közös hangot is.

Milyen célokkal vágsz neki ennek a szezonnak?

Mindenképp a tudásom legjobbját szeretném nyújtani minden mérkőzésen, valamint tovább fejlődni, mert mindig van hova. Csapat szinten pedig minél jobb meccseket játszani és minél előrébb végezni a tabellán.

Vannak a mérkőzés előtt megszokott dolgaid melyeket mindig betartasz?

Igen vannak, alapból a meccsnap mindig minden ugyanúgy zajlik minden. A hajmosás elmaradhatatlan, ez már évek óta babonám valamint megvannak a szerencsét hozó ruhadarabok és a zenék, amit az öltözőbe meccs előtt mindig meg kell hallgatni.

Mi ösztönöz téged a sportban?

Kiskorom óta sportolok és ez már az életem részévé vált mindig találok valami apróságot, ami ösztönöz, hogy folytassam és még jobb legyek.

Ki az a kézilabdázó, aki inspirál és miért pont ő?

Konkrétan nincs olyan kézilabdás aki inspirálna.

Az edző Bona Gergő Anitáról:
„Nagy öröm, hogy Anita visszatér hozzánk, a nevelő egyesületébe. Az elmúlt években rengeteg tapasztalatot szerzett és az NB I/B egyik meghatározó játékosává nőtte ki magát. Védekezésben sokoldalúan bevethető, támadásban pedig egyik nagy erénye, hogy rendkívül sokszínűen oldja meg az adott feladatot.”

 

Szabó Janka a Szombathelyi Haladás csapatától érkezett, a tavalyi szezonban az NB I/B-ben 26 mérkőzésen 153 gólt szerzett.

Honnan érkeztél hozzánk és a pályafutásod során hol játszottál eddig?
A Szombathelyi Haladástól igazoltam Dorogra. A kézilabdát Szekszárdon kezdtem el majd miután ki jártam az általános iskolát kaptam egy lehetőséget Dunaújvárosban, és ott az akadémián folytattam. A tanulmányaimat is Dunaújvárosban folytattam majd miután leérettségiztem, eligazoltam Szegedre. Szegeden másfél évet töltöttem, majd második félévkor jött egy váltás és Szombathelyre mentem. Ott szinten másfél szezont játszottam, majd ezután keresett meg a Dorog és úgy döntöttem, hogy itt Dorogon folytatom a pályafutásomat.

Miért döntöttél úgy, hogy Dorogra igazolsz?
Nagyon tetszett, hogy Dorogon egy fiatalos lendületes társaság van. Tele ambícióval, tervekkel. Tudtam hogy ez egy összeszokott és össze tartó társaság, mindenképp a részese akartam lenni. Dorogon a kézilabdaszakosztály egy nagy család, és ha családod van, akkor van otthonod és biztonságod és nyugodt, boldog, kiegyensúlyozott hétköznapjaid.

Milyenek az első benyomásaid?
Az első benyomásaim kezdetben ambivalens érzésűek voltak. Tényleg nagyon fiatalok, de vidámak és ez jó. Ahogy telnek a napok érzem, hogy ez egy befogadó társaság és ha kezdetben nem is, de szép lassan mindenki meg fog nyílni. Van aki csöndes, van aki nagy szájú, de egyik sem rossz, mindkettőben van valami jó. A hangulat jó, a kedv és az energia nem lankad, szóval biztos vagyok benne hogy egytől egyig mindenkivel meg fogom tudni találni a közös hangot.

Milyen célokkal vágsz neki ennek a szezonnak?
Mivel az NB I/B-ben ez egy újonc csapat, így nekem is és szerintem mindenki másnak is az a célja hogy megmutassuk, hogy ennek a csapatnak van keresni valója ezen a szinten. Segíteni akarom a csapatot, mindenben amiben csak tudom, és a kitűzött célokat együtt, közösen el akarom érni. Elsődleges cél az a bennmaradás, de tudom hogy ezt a csapatot a szíve hajtja, és biztos vagyok benne, hogy többet is el tudunk érni. Én szeretném egész évben a legjobb formámat nyújtani, és tenni is fogok érte, hogy a végén ez a csapat legyen az, aki egyszer sem jött le csalódottan, a saját kardjába dőlve a pályáról.

Vannak a mérkőzés előtt megszokott dolgaid melyeket mindig betartasz?
Természetesen vannak dolgok, amiket szeretek ugyan abban a sorrendben csinálni. Ilyen például, hogy a meccs előtti nap hajat mosok. Vagy például, hogy van külön meccses zoknim, alá öltözékem. És ha valami újat tapasztalok és az bejött, akkor az után azt alkalmazni fogom mindig addig, amíg szerencsét hoz.

Mi a kedvenc elfoglaltságod a kézilabdán kívül?
A szabadidőmben szeretek fényképezni, főleg a tájakat, naplementét. És van egy rossz csont kutyám akit örökbe fogadtam, szóval ő a maradék energiámat boldogan, minden bűntudat nélkül leszívja. Őt szoktam vinni sétálni.

Mi ösztönöz téged a sportban?
A legjobban a sportban az ösztönöz, hogy itt a saját határaidat feszegetheted. Nem tudod mennyit és meddig bírod, de csinálod amíg tudod. Az emberi test csodákra képes és sokkal többet bír mint azt gondolnánk. Mivel ez egy csapatsport, így ebben az a legcsodálatosabb hogy egymásért, együtt küzdhettek a kitűzött célért, és ha segítségre van szükséged, egy egész csapat melletted áll, sosem kell egyedül érezned magad.

Ki az a kézilabdázó, aki inspirál és miért pont ő?
Aki engem inspirál mind az életben és mind a kézilabdában, az az ember sajnos ma már nem lehet köztünk. Nagyon fiatalon elvitte egy betegség. Bátran mondhatom, hogy számomra ő a világon a legnagyobb harcos, a legnagyobb küzdő, aki sose adta fel, sem az életbe sem a pályán. Tehetséges fiatal kézilabdázó volt. Egy csodás ember. Egy jó barát. Egy fiatal, szép, csinos lány, aki sosem ártott volna senkinek. Szeretnék egy nap akkora bajnok lenni mint amekkora ő volt. Az élet bajnoka.

Az edző Bona Gergő Jankáról:
„Janka nagyon jó adottságokkal rendelkező kézilabdázó. S annak ellenére, hogy fiatal, magas szinten képzett. Hozzáállása pedig kifogástalan, szerintem ezt jól bizonyítják a kérdésekre adott válaszai. Már az is látszik, hogy ő lesz a csapatban az egyik hangulatfelelős. Bízom benne, hogy nem csak a csapat fog profitálni abból, hogy a következő szezonban nálunk játszik, hanem ő is tud nálunk fejlődni!”

Sok sikert kívánunk új játékosainknak !