Felnőtt csapatunk a bajnokság harmadik fordulójában Gárdonyba látogatott. A hazaiak immár harmadik szezon óta játszanak a második vonalban és erős kerettel vágtak neki az idei bajnokságnak. Saját játékosaik mellett két, az első osztályban is szerepet kapó dunaújvárosi játékosra is számíthatnak a mérkőzéseiken.

Stadler, Imrei, Kemenczik, Kaposvári, Takács, Szabó Forgács K. összeállításban kezdtük a találkozót. Jobban mondva nem kezdtük, hiszen csúnyán bealudtuk a rajtnál. Teljes zavartság jellemezte csapatunkat az első néhány percben. A vendéglátók pedig ezt kihasználva 2 perc alatt 3 gólos előnyre tettek szert. A negyedik találatukhoz is közel álltak, de a büntetőt Stadler Merci fantasztikus bravúrral hárította. Mivel láthatóan nem sikerült megnyugodni, ezért dorogi időkéréssel folytatódott a találkozó.

Az egy perces megbeszélés pedig elégnek bizonyult, elkaptuk védekezésben a ritmust, sorra szereztük a labdákat, a dorogi kapuban pedig igazi parádét láthattunk. A hazai csapa 15 percig nem tudott a dorogi kapuba betalálni, így ezt a szakaszt 6-0-ra nyertük, Forgács Klaudia ötször volt eredményes. Sajnos később döntőnek bizonyult, hogy rendkívül sok hibával játszottunk ebben az időszakban is, rengeteg eladott labda és kihasználatlan ziccer jellemezte ebben a negyed órában is játékunkat (3-6).

Végül némileg belefáradtunk az általunk diktált tempóba és újra erőre kapott a Gárdony. A félidő utolsó hét percében pedig kihasználták, hogy védekezésünk kissé szétesett és visszavették a vezetést (13-12).

A második félidőben pedig ugyanaz történt, mint a meccs elején, mire magunkhoz tértünk, a hazaiak három gólt szereztek (16-12). Jöhetett megint az időkérés. Ezután stabilizálni tudtuk a játékunkat, köszönhetően többek között annak, hogy Kosik Adél pályára lépett és Kaposvári Anita pedig megkezdte a gólgyártás.

A második félidő 17. percéig tartotta a Pázmánd a négygólos előnyét. Ekkor emberelőnybe kerültünk, megnyitottuk a védelmünket és két percen belül 3 gólt szereztünk (23-22). Sőt 8 perccel a mérkőzés vége előtt Kosik Adél góljával kiegyenlítettünk (24-24). De három buta hiba és a rutinosabb hazaiak újra elhúztak (27-24).

Jöhetett az utolsó időkérés, harcoltunk, küzdöttünk, de több ziccer is kihasználatlanul maradt, 1:50 volt hátra, háromgólos hátrány. Sikerült büntetőből betalálni (29-27), az ellenfelünk időt kért. Labdát szereztünk, ziccer Kemenczik Martina belőtte (29-28). Letámadtuk a hazai csapatot, hibára kényszerítettük őket, 25 másodperccel a vége előtt így megkaptuk a labdát. Sajnos már nem állt rendelkezésre időkérés, így némi kapkodás jellemezte támadásunkat, az utolsó próbálkozásunkat pedig lesáncolták. Így óriásit küzdöttünk, de nem sikerült pontot szerezni.

Végeredmény
Gárdony-Pázmánd NK – Dorogi ESE 29-28 (13-12)
Összeállítás: STADLER Mercédesz (kapus) – Imrei Nóra 2 gól, Kemenczik Martina 2 gól, Kaposvári Anita 6 gól, Takács Angéla, Szabó Janka 4 gól, FORGÁCS Klaudia 11 gól.

Cserék: Mátyás Viktória (kapus) – KOSIK Adél 3 gól, Előd Nikoletta, Forgács Viktória, Markos Réka, Törőcsik Zsófia, Turák Antónia.

Bona Gergő: „Nagyon feszült volt a csapat gyakorlatilag az egész találkozó alatt. Ebben talán szerepet játszik az is, hogy a lányok mindenképpen szerettek volna győzni. Ez nagyon dicséretes dolog, de nem szabad terhet rakni saját magunkra, még nem tartunk ott, hogy mi azt gondoljuk magunkról, akármelyik találkozó előtt, hogy esélyesek vagyunk. Még addig nagyon sok munka áll előttünk. Sőt jó lenne, ha a körülmények is végre stabilizálódnának, hiszen nagyon nehéz feltételek mellett készülünk hétről hétre. Nem csüggedünk, továbbra is adaptálódunk és dolgozunk tovább, sokak örömére, néhányak bánatára.”

Ifjúsági csapatunk önmagát is legyőzve megszerezte a két pontot!

Végeredmény
Gárdony-Pázmánd NK – Dorogi ESE 24-28 (11-12)

Összeállítás: Mátyás Viktória (kapus) – SZITTYA Lili 4 gól, MARKOS Réka 9 gól, Tolvaj Dorka 4 gól, Tolvaj Gréta, MOLNÁR Eszter 6 gól, Turák Antónia 2 gól.

Cserék: Berta Blanka és Dobány Kitti (kapusok) – Imrei Nóra 2 gól, Pap Krisztina 1 gól, Mátyás Anna, Pohner Orsolya, Osváth Petra, Forgács Viktória.
Bona Gergő: „Győztünk!”