A hétközi fordulónkban Balatonboglárra látogattunk a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatához az NB I/B-s női kézilabda bajnokság nyugati csoportjában.

A NEKA a tabella második helyét foglalja el, a csoportban a kiemelkedő csapatok közé tartozik. Mi pedig sajnos nem utaztunk jó előjelekkel a mérkőzésre. Négy felnőtt korú 6 ifjúsági korú és 3 serdülő korú játékos volt a dorogi keretben.

A vendéglátók legerősebb sorukkal és nagy tempóban kezdték a találkozót. A három gyors NEKA gólra Forgács Klaudia és Kosik Adél ugyan tudott még válaszolni, de utána hengerelt a nagy reménységű játékosokból álló hazai csapat. Gyakorlatilag 15 perc után kétség nem férhetett, hogy melyik az erősebb alakulat (15-3).

A félidő második felében, némileg csökkent a tempó és ezt már a dorogi lányok is sokkal jobban bírták. Szabó Janka rendre megtalálta az utat a NEKA kapujához illetve Kemenczik Martina és Imrei Nóra is betaláltak. A kapuba pedig érkezett a 14 éves (!!!) Dobány Kitti, aki remekül mutatkozott be a felnőttek között, több labdát is bravúrral hárított. Így a második 15 percet sikerült 10-8-ra megnyerni.

A második félidő elején újra fokozta a tempót a NEKA és jelentősen növelte az előnyét (30-14). Sajnos a pályára kerülő fiataljaink sokat hibáztak, de hát többen életük első mérkőzését játszották ebben az osztályban a felnőttek között. Szabó Janka, Kosik Adél és Imrei Nóra azért rendre betaláltak a második harminc percben is. A 16 éves Imrei Nóra igazán kiemelkedőt alkotott, hiszen végül 10 góllal fejezte be a találkozót. Szittya Lili többször is erőtől duzzadva, jól védekezett, Tolvaj Dorka pedig megszerezte első gólját a felnőttek között.

Végeredmény
NEKA – Dorogi ESE 47-28 (23-12)

Összeállítás: Mátyás Viktória (kapus) – IMREI Nóra 10 gól, Kosik Adél 4 gól, SZABÓ Janka 8 gól, Takács Angéla 1 gól, Forgács Klaudia 2 gól, Kemenczik Martina 2 gól.

Cserék: DOBÁNY Kitti és Berta Blanka (kapusok) – Tolvaj Dorka 1 gól, SZITTYA Lili, Molnár Eszter, Tolvaj Gréta.

Bona Gergő: „Gratulálok a NEKA-nak. Élmény volt korosztályuk legjobbjai közé tartozó játékosok ellen megmérkőzni. Sajnálom, hogy nem tudtunk erősebb összeállításban Balatonboglárra jönni. Gratulálok Dobány Kittinek, Imrei Nórának, Szittya Lilinek és Tolvaj Dorkának az ő átlagéletkoruk 15,5 év, és mindannyian dicséretet érdemelnek!”