Ifjúsági csapatunk a legutóbbi fordulóban Siófokra látogatott. Irigykedve néztünk, hogy az elmúlt években milyen komoly kézilabda központ épült ki a Balaton parti városban. Meseszerű feltételek mellett készülhetnek a siófoki lányok.

10 mezőnyjátékossal érkeztünk a találkozóra, sajnos az ősz végére megtizedelődött a csapat, így jó néhány játékosra sokkal nagyobb teher hárul. Tolvaj Dorka például már a 25-ik bajnoki mérkőzését játszotta a szezonban, 3 hónap alatt ez nem kis teljesítmény!

Érdekesen indult a találkozó, 8 percen keresztül nem kaptunk gólt, kihasználatlanul hagytunk 3 hétméterest és 3 ziccert, így mindössze 2 gólos előnyre tudtunk szert tenni (0-2). A vendéglátók némileg magukra találtak és védekezési megingásainkat rendre kihasználták. Ennek köszönhetően a 15. percig kiegyenlített játék folyt (5-6).

Ezt követett egy 5 perces dorogi gólcsend, egy újabb kihagyott büntetővel, a Siófok pedig ezt kihasználva 5 gólt szerzett zsinórban és jelentősnek tűnő előnyt épített ki (10-6). Érthetetlen dolgok történtek a pályán. Elúszni látszott a találkozó, de Tolvaj Dorka és Forgács Klaudia 3-3 és Szittya Lili 2 góljával végül felzárkóztunk és minimális hátránnyal vonulhattunk pihenőre (15-14).

A második 30 perc hazai góllal indult (16-14), de érezhető volt a szemléletváltás a pályán. A bányászlányok láthatóan sokkal nagyobb erőket mozgósítottak és lelkesen küzdöttek. Ennek köszönhetően a védekezés végre jó működött, rendre jól zártunk és több labdát is szereztünk, ezeket pedig kíméletlenül könnyű gólokkal büntettük. Imrei Nóra góljával átvettük a vezetést (16-17).

A következő 6 percben a forgatókönyv hasonló volt, megszereztük a vezetést, majd a Siófok kiegyenlített. 22-21-nél aztán megint a hazaiak vezettek, de a tavalyi esztendőben már megszoktuk, hogy a második játékrész közepén mindig egy magasabb fokozatba kapcsolunk, és ez most is végre így törtlnt, lányaink állva hagyták a vendéglátókat. 7 perc alatt egy 7-1-es sorozatot produkáltak, emberhátrányban is rendre betaláltak, így 8 perccel a mérkőzés vége előtt eldőlni látszott a találkozó (24-30).

Két labdaeladás következett és némileg megközelített minket Dabóczi Adrienn csapata (26-30), de egy gyors időkérés helyre tette megint az erőviszonyokat és az utolsó 5 percben újabb 7-1-es dorogi időszak következett!

Végeredmény
Siófok KTC KFT II – Dorogi ESE 27-37 (15-14)
Összeállítás: Dobány Kitti (kapus) – IMREI Nóra 6 gól, MOLNÁR Eszter 6 gól, TOLVAJ Dorka 6 gól, Tolvaj Gréta, FORGÁCS Klaudia 16 gól, TURÁK Antónia 1 gól.

Cserék: Mátyás Viktória és Berta Blanka (kapusok) – SZITTYA Lili 2 gól, Osváth Petra, Pohner Orsolya, Mátyás Anna.

Bona Gergő: „Végre abban a szellemben játszottunk a második félidőben, mint tavaly gyakorlatilag az egész szezonban. Küzdöttünk, lelkesen harcoltunk és látványosan magas sebességfokozatban játszottunk. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az ellenfél védekező taktikája is segítette támadó játékunkat. Gratulálok a lányoknak!”