A 2018/2019-es bajnokság tavaszi szezonját négy új játékossal kezdi meg felnőtt csapatunk. Sorozatunkban bemutatjuk az új játékosainkat.

Szabó Dorina a Győri ETO KC csapatától érkezik Dorogra.

Posztja: átlövő

1/ Honnan érkeztél hozzánk és a pályafutásod során hol játszottál eddig?
„A Győri Audi ETO KC-ból érkeztem Dorogra. A kézilabdát Berettyóújfaluban kezdtem a BMSE csapatában. Majd 14 évesen kerültem Győrbe ahol 4,5 évet játszottam. Kettős játékengedéllyel már második éve tagja vagyok a győri VKLSE csapatának is.”

2/ Miért döntöttél úgy, hogy Dorogra igazolsz?
„Már egy ideje nyomon követem a Dorog csapatát. Nem titok hogy jövői évi terveim között volt hogy esetleg ide igazoljak. Így nagyon örültem a megkeresésnek és szinte egyből igent mondtam. A döntésem mellett szólt a több játékidő ami a fejlődésemhez elengedhetetlen. Az idei bajnokságban volt alkalmam a Dorog ellen játszani, nagyon tetszett hogy mennyire küzdős fiatal csapat.”

3/ Milyenek az első benyomásaid?
„Az első benyomásom nagyon pozitív mind a csapat mint az edzések szempontjából. Be kell vallanom elején kicsit féltem, hisz szinte senkit se ismertem és számomra egy teljesen új közösségbe érkeztem. De mindenki nagyon kedves, közvetlen így szerintem könnyen fog menni a beilleszkedés.”

4/ Milyen célokkal vágsz neki ennek a szezonnak?
„Az elsődleges, hogy támadásban de leginkább védekezésben segíteni tudjam a csapatot a bennmaradásban. Emellett minél többet fejlődni mindenben.”

5/ Vannak a mérkőzés előtt megszokott dolgaid melyeket mindig betartasz?
„Természetesen vannak dolgok amik sosem maradhatnak el. Például a kedvenc alá öltözet, a szokásos meccses zenék meghallgatása, de a legfontosabb ami már babonám az a Top Joy. Minden meccs előtt megszoktam inni egyet.”

6/ Mi a kedvenc elfoglaltságod a kézilabdán kívül?
„A kézilabda sok időmet leköti, de amikor nem a pályán vagyok akkor azt az időt szeretem a kutyáimmal tölteni vagy sorozatot nézek. Ha több nap szabadidőm van akkor általában találkozom a régi csapattársakkal, barátokkal.”

7/ Mi ösztönöz téged a sportban?
„A kézilabdát általános iskolai testnevelőm hatására kezdtem így a mai napig az Ő biztatásai ösztönöznek arra hogy nap mint nap küzdjek a céljaimért.”

8/ Ki az a kézilabdázó, aki inspirál és miért pont ő?
„Engem Nycke Groot az aki inspirál. A mentalitása, ahogy felpörgeti a csapatot. Meg ha nem sikerült elérni a kitűzött célt akkor is megy tovább és nem adja fel.”

Bona Gergő:”Dorina tökéletesen beleillik a dorogi csapatba, fiatal, még ifjúsági korú, céltudatos, képzett és csupa szív játékos. Nagyon sokat erősödtünk vele, támadásban és védekezésben egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy hamar felveszi játékunk ritmusát!”