A 2018/2019-es bajnokság tavaszi szezonját négy új játékossal kezdi meg felnőtt csapatunk. Sorozatunkban bemutatjuk az új játékosainkat.

Szűcs Rita

posztja : átlövő

1/ Honnan érkeztél hozzánk és a pályafutásod során hol játszottál eddig?
„Dunaújvárosból érkeztem a Duna-Pent csapatából. NB II-es mezőnyben játszottam eddig, ezen kívül Ercsiben kezdtem el az egész kézilabdát és ott voltam 6 évig.”

2/ Miért döntöttél úgy, hogy Dorogra igazolsz?
„Azért döntöttem úgy, hogy Dorogon folytatom tovább, mert mindig is nagy álmom volt, hogy egyszer kipróbálhassam magamat magasabb szinten illetve, szeretnék fejlődni és további lehetőségeket kipróbálni.”

3/ Milyenek az első benyomásaid?
„A lányok nagyon kedvesek, olyan, mintha régebb óta ismernénk egymást! Jó a közösség, szeretek itt lenni! Tetszik a csapat játéka, gyors, ütemes játékot játszanak, amihez még egy kicsit hozzá kell szoknom, de úgy érzem, hogy jó úton haladok és remélem sikerül a csapat segítségére lennem!”

4/ Milyen célokkal vágsz neki ennek a szezonnak?
„Szeretném a lehető legtöbbet kihozni magamból és a határaimat feszegetni! Most még úgy érzem, hogy nem vagyok 100 %-os, de azon dolgozom és igyekszem, hogy ez megváltozzon! Első körben védekezésben próbálom magam teljesen odatenni, később pedig szeretnék támadásban is hozzájárulni a csapat sikereihez!”

5/ Vannak a mérkőzés előtt megszokott dolgaid melyeket mindig betartasz?
„Mérkőzés előtt általában zenét hallgatok. Kikapcsol, megnyugtat, olykor pedig felpörget! Átgondolom, hogy mit, hogyan szeretnék csinálni és ennek próbálok eleget is tenni!”

6/ Mi a kedvenc elfoglaltságod a kézilabdán kívül?
„A kézilabdán kívül a másik nagy szerelmem a strandkézilabda. A Cannabis Energy Drink Győr – Sport Club Senec csapatában játszom. Nyaranta különböző tornákon veszünk részt, így a mozgás folyamatos marad és nem maradunk kézilabda nélkül sem!”

7/ Mi ösztönöz téged a sportban?
” A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít. ” Ezzel az idézettel tudnám főként kifejezni azt, hogy mi az ami ösztönöz. A csapatjáték, a csapatmunka, a kitartás, az, hogy nem adjuk fel egy percig sem és küzdjünk, ameddig csak lehet!

Bona Gergő: „Ritában egy rendkívül agilis, céltudatos játékost ismertünk meg. Jó kedélyű és nagyon kedves személyiséggel rendelkezik. Kiemelkedő szerepe lesz már a tavasz első mérkőzéseitől csapatunk védekezésében. S ahogy haladunk majd, előre, biztos vagyok benne, hogy kiemelkedő lövőerejének köszönhetően, támadásban is tud majd sokat a csapatnak segíteni!”