A múlt heti szombathelyi győzelem után, hazai környezetben próbálta csapatunk gyarapítani pontjainak számát. Ősszel egy hektikus, rohanós mérkőzésen sikerült a második félidőben meglepni a fiatal dunaújvárosiakat és nagy meglepetésre elhozni a Kohász fiataljaitól a két pontot. Természetesen tudtuk, hogy az újabb pontszerzés ellenük nem lesz egyszerű, hiszen a vendégünk mégiscsak az ország egyik legerősebb ifjúsági csapata.

Bozsó, Sárosi, Kemenczik, Szabó Janka, Blazsek, Szabó Dorina, Horváth Alexa hetessel kezdtük a mérkőzést. Az első 10 percben inkább a védelmek és a kapusok álltak középpontban. Bozsó Leila többször is bravúrosan hárított. Sajnos azonban ebben az időszakban sem Horvát Alexának sem pedig Forgács Klaudiának nem sikerült értékesíteni 1-1 büntetőt és ezen a napon a hetesek végig komoly gondot okoztak a lányoknak. Ez azért is volt némileg meglepő, hiszen a meccs előtt a bajnokságban a megítélt 60 büntetőből sikerült 52-őt gólra váltottunk, ami kimagaslónak mondható.

 

3-2-es dorogi vezetésnél a vendégek rendre azonnal megbüntették hibáinkat, öt perc alatt 4-1-es szakaszt produkáltak, így 15 percnyi játék után 2 góllal vezettek (4-6). Ez a különbség a félidő folyamán végig megmaradt. Kemenczik Martina és Horváth Alexa góljai kellettek hozzá, hogy lőtávolságon belül maradjunk.

A 23. percben 7-10-es állásnál Bona Gergő időt kért, és szerencsére ezután a változtatásoknak köszönhetően, megkezdtük a felzárkózást. Úgy közelítettük meg a vendégeket 1 gólra (10-11), hogy mindeközben újabb 2 büntetőt hibáztunk. Nagyon bosszantó volt.
Az utolsó percben emberhátrányba kerültünk és kapkodásunk két kapott gólhoz vezetett, tehát a szünetben újra 3 volt a különbség.

A második harminc perc első harmada katasztrofális játékot hozott hazai részről. Kihagyott helyzeteink és erőtlen középső védekezésünk komoly előnyhöz juttatta a Kohászt. Gyakorlatilag elúszni látszott a találkozó (13-19), ami azért volt rendkívül bosszantó, hiszen támadásban rendre kialakítottuk a helyzeteket, de egyszerűen ezek nagy részét nem tudtuk gólra váltani, és persze újabb hetes maradt kihasználatlanul.

A következő percekben aztán végre újra összeállt a védelmünk és Szabó Janka illetve Blazsek Alexandra vezérletével megkezdtük a felzárkózást, 6 perc alatt 4 gólt szereztünk, miközben csak egyet kaptunk (17-20). Ebben a számunkra fontos lélektani pillanatban újabb rontott hetes, illetve kihagyott ziccer következett. Majd egy elhamarkodott bejátszást követően indításból gólt kaptunk.
Hét perccel a vége előtt még felcsillant újfent a remény 20-22-es állásnál, de a dunaújvárosiak kapusa ezután rendre túljárt a dorogi lányok eszén, és mindössze egyszer tudtunk már a maradék időben betalálni. Így sajnos nem tudtunk pontot szerezni.

Végeredmény
Dorogi ESE – Dunaújvárosi KKA U19 21-24 (10-13)
Dorogi Sportcsarnok 120 néző
Vezette: Héjjas – Kránitz

Összeállítás: Bozsó Leila (kapus) – Sárosi Nanetta 2 gól, KEMENCZIK Martina 4 (2) gól, Szabó Janka 5 gól, BLAZSEK Alexandra 4 gól, Szabó Dorina, Horváth Alexa 4 (2) gól.
Cserék: Stadler Mercédesz (kapus) – Forgács Klaudia 1 gól, Imrei Nóra 1 gól, Szűcs Rita, Uresch Dóra, Takács Angéla, Előd Nikoletta, Markos Réka.

Bona Gergő: „Nagyon nehéz mit mondani, úgy érzem jól felkészültünk, tudtuk mit fog csinálni az ellenfelünk, s igaz hogy olykor védekezésben is belehibáztunk, de nem ezen múlott. Lőttünk 7 kapufát, kihasználatlanul hagytunk 5 hétméterest és jó néhány ziccert sem tudtunk gólra váltani.”

Fotók: Kornreich Gábor