Ősszel nagyon jó és szoros mérkőzést játszott a két csapat egymással, és akkor a házigazdák végül kétgólos győzelmet arattak.

Ezúttal azonban a lányok nem bíztak semmit a véletlenre, villámrajtot vettünk (4-0) és ezzel jeleztük a dunaújvárosi csapatnak, hogy ez ma más találkozó lesz, mint az előző összecsapásunk. Sebességünket ezután felvették ugyan a vendégek, de ezt csak 18 percig bírták (12-10), majd miután elfáradtak gyakorlatilag állva hagytuk őket és a félidőre eldöntöttük a találkozót (21-13).

A második játékrész elején kellett egy kis idő, amíg újra üzemi hőfokra melegedtek a lányok, de aztán 10 gólosra nőtt a különbség (25-15). 20 percig stabilizálódott ez az előnyünk. De aztán következett az utolsó 7 perc, amikor is a vendégek vezetőedzője úgy döntött üres kapuval emberfölényben támad. A dorogi fal jól mozgott, jó zárt, labdákat szereztünk, az időközben becserélt Mátyás Viktória, pedig amikor kellett hárított. Így pedig rendre egészpályás üres kapus gólokat szereztünk, még Vika is szerezett 2 találatot, a különbség pedig tetemesre nőtt. A dobogóért vívott küzdelemben a múlt héten és most is nagyon fontos győzelmet arattunk.

Dorogi ESE – Dunaújvárosi KKA II 41-24 (21-13)
Dorogi Sportcsarnok 100 néző
Vezette: Maródi – Novák

Összeállítás: DOBÁNY Kitti (kapus) – IMREI Nóra 12 (3) gól, Forgács Klaudia 3 gól, Tolvaj Dorka 4 gól, Tolvaj Gréta 2 gól, SZABÓ Dorina 6 gól, Szittya Lili 2 gól.
Cserék: MÁTYÁS Viktória (kapus) 2 gól – MOLNÁR Eszter 5 gól, Markos Réka 4 gól, Blazsek Alexandra 1 gól, Osváth Petra, Pohner Orsolya, Czifra Lili, Stefanik Laura.

Bona Gergő: „A mai napon nagy különbség volt a két csapat között sebességben illetve fizikálisan egyaránt. Egy nagyon fontos mérkőzést tudtunk ennek köszönhetően óriási fölénnyel megnyerni.”

Fotók: Kornreich Gábor