Nagyon fontos mérkőzés várt a tavaszi harmadik fordulóban a lányokra, hiszen mi is és az ellenfelünk is a kiesési zónából próbál menekülni, s ennek érdekében természetesen minél több pontot kell begyűjteni. A közvetlen riválisok ellen pedig a szerzett pont, szinte duplát ér.

Jól kezdtünk, az első 10 percben gyors játékunkkal megleptük az ellenfelünket, ennek köszönhetően az első hét percben hatszor is eredményesek tudtunk lenni. Amennyire határozott és dinamikus volt a támadójátékunk, sajnos védekezésben nem tudtak igazán hatékonyan dolgozni a lányok.

Ettől függetlenül teljesen váratlan volt, hogy 6-5-ös vezetésnél következett egy 5 perces dorogi rövidzárlat. Kecsegtető indítások sorát rontottuk el, úgy hogy az akciók végén gyakran még a kapura lövés is elmaradt. A nézők is teljesen döbbenten nézték, hogy olykor mi zajlik hazai részről a pályán. A Gárdony rutinos csapat révén pedig természetesen ezt könyörtelenül kihasználta, zsinórban négy gólt szereztek (6-9).

Hazai időkérés következett, edzőnk sikerrel megállította a csapat mélyrepülését és meg is kezdtük a felzárkózást. A következő 10 percben ugyan továbbra is rengeteg gyermeteg hiba jellemezte a játékunkat, ám 11-11-nél újra döntetlen volt az állás.

A félidő utolsó harmadában pedig újfent rengeteg kecsegtető helyzetet nem tudtunk értékesíteni, büntetőt is hibáztunk, így sajnos hiába kapaszkodtunk vissza, mégis háromgólos vendégvezetésnél vonultak a csapatok pihenőre (13-16). Kár volt érte.

A második játékrész első 10 percében nem tudtunk sajnos közelebb kerülni ellenfelünkhöz, továbbra is rengeteg volt a hiba, elsősorban a helyzetek kihasználásában, így ebben a periódusban felváltva estek a gólok, tehát a különbség nem változott (20-23).

Ekkor a Gárdony érezhetően kicsit elfáradt és 22-23-nál már csak egy találat volt a két csapat között. Úgy tűnt bekövetkezhet az újabb fordulat a kiesési rangadón. Ám ez végül sajnos nem következett be köszönhetően annak, hogy rengeteg kidolgozott ziccert ekkor sem tudtak értékesíteni a lányok és így csak nem sikerült az egyenlítés. Ez sorsdöntőnek bizonyult. Az utolsó 5 perc pedig sajnos már a kapkodásról szólt, így a végére alakult ki a legnagyobb különbség.

Végeredmény
Dorogi ESE – Gárdony-Pázmánd NKK 28-32 (13-16)
Dorogi Sportcsarnok – 120 néző
Vezette: Marton Zsófia – Szabó Eszter

Összeállítás: Stadler Mercédesz (kapus) – Előd Nikoletta 1 gól, Forgács Klaudia 3 gól, Szabó Janka 4 gól, Blazsek Alexandra 4 gól, Szabó Dorina 1 gól, Horváth Alexa 2 gól.
Cserék: Bozsó Leila (kapus) – IMREI Nóra 6 (3) gól, Sárosi Nanetta 5 gól, Kiss-Törőcsik Zsófia 1 (1) gól, Takács Angéla 1 gól, Szűcs Rita, Kemenczik Martina, Markos Réka, Uresch Dóra.

Bona Gergő: „Amennyire lehetett felkészültünk erre a mérkőzésre és úgy érzem ez látható is volt. Tudtuk mire számíthatunk a Gárdony részéről. De ma mind védekezésben, mind pedig támadásban rengeteg hibával játszottunk. Elgondolkodtató, hogy egy ilyen fontos találkozón, nálunk a fegyelmezettséggel van elsősorban baj és néhány játékos az edzői utasításokat nem betartva, önálló életet kezd élni a pályán. Többen emellett ráadásul mélyen tudásuk alatt játszottak a szezon egyik legfontosabb mérkőzésén. Ezért nem sikerült győzni.”

 

Fotók: Kondi Photo (Kornreich Gábor)