Nagyon komoly megmérettetés előtt álltak lányaink, hiszen a dobogóra pályázó Kozármisleny csapatához utaztak. Igazi erőpróbaként tekintettünk előzetesen erre a találkozóra, hiszen a korábbi fordulókban mutatott rengeteg hiba, ezen a mérkőzésen komoly következményekkel járt volna. Elég csak arra gondolni, hogy ősszel gyakorlatilag átgázolt rajtunk a Baranya megyei csapat (22-40).

Forgács Klaudia góljával kezdődött a találkozó, ám ezután Gulya Krisztina percei következtek és a házigazdák a hetedik percben háromgólos előnyre tettek szert (4-1). Érdekes volt a helyzet, hiszen rendre kialakítottunk gólhelyzeteket, de a lövéseink ekkor még nem finoman fogalmazva nem érték el a megfelelő szintet. Bona Gergő időt kért és láthatóan nagyon higgadtan adott néhány jó tanácsot a lányoknak.

Az egy perces megbeszélést követően Sárosi Nanetta felkanyarodásból lőtte ki a hosszú felsőt és ez egy komoly 12 perces dorogi szakaszt indított el, 12-6-ra hoztuk ezt a periódust. Szabó Dorina és Forgács Klaudia is fantasztikus gólokat szereztek, a védekezésünk zárt és szigorú volt, Bozsó Leila pedig parádézott a kapuban. Még a kihagyott büntető sem törte meg lendületünket. Szabó Janka és Imrei Nóri is lerohanásból szerzett gólt, így 22 percnyi játék után, a hazai szurkolók megdöbbenésére már nálunk volt az előny (10-13). Ekkor többször is esélyünk volt tovább növelni a különbséget, de néhány rutintalan megoldás miatt végül ez nem sikerült, de így is vendég előnnyel vonultak a csapatok pihenőre (13-14).

Schäffer Éva góljával kezdődött a második félidő, de a találkozón nagyon jól teljesítő Szabó Dorina egyből válaszolt. A második 30 perc első 12 percében továbbra is mi diktáltuk a tempót, fegyelmezetten és lelkesen védekeztünk és Kemenczik Martina illetve Forgács Klaudia támadásban felváltva szerezték a gólokat, ennek köszönhetően újra növelni tudtuk előnyünket (17-20).

Ezután sajnos elfáradtunk, s ebben semmi szégyellni valónk nincsen, hiszen nagyon komoly tempót diktálva játszottunk. Ebben az időszakban nem igazán tudtunk megújulni támadásban és több rossz és egyben elhamarkodott megoldással próbálkoztunk. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a találkozót amúgy kifejezetten jól vezető játékvezetők is úgy tűnik ekkor fáradtak el, a rutinos hazaiak pedig ezt kíméletlenül kihasználták, hét gólt szereztek zsinórba. Két dorogi időkérés sem tudta igazából lelassítani a Kozármislenyt, így a találkozó eldőlt (28-21).

De nem adtuk fel, és szerencsére ekkor újra a mi perceink következtek és megnyertük a találkozó utolsó négy percét, így nem csak a 45 percig mutatott játék miatt lehettünk büszkék a lányokra, hanem a számszerű eredményre is (29-25).

Végeredmény
Kozármisleny SE – Dorogi ESE 29-25 (13-14)
Városi Sportcsarnok, Kozármisleny 200 néző
Vezette: Böhm Zsófia – Csupor Csenge

Összeállítás: BOZSÓ Leila (kapus) – SÁROSI Nanetta 3 gól, Kemenczik Martina 4 (1) gól, Szabó Janka 2 gól, Uresch Dóra 1 gól, FORGÁCS Klaudia 8 gól, SZABÓ Dorina 5 gól.

Cserék: Stadler Mercédesz (kapus) – Imrei Nóra 1 gól, Horváth Alexa 1 gól, SZŰCS Rita, Takács Angéla, Előd Nikoletta, Markos Réka, Tolvaj Dorka, Kaposvári Anita.

Bona Gergő: „Egy sportoló életében vannak mérkőzések, melyek komoly előrelépést jelentenek pályafutásuk során. Ez maximálisan igaz egy-egy csapatra is. Rengeteget dolgozunk a pályán és a pályán kívül is, hogy Dorogon, hosszú távon is magas színvonalú kézilabdát játszó csapat épüljön. Természetesen ez a folyamat nem könnyű és idő kell hozzá. A nagy kérdés jelen pillanatban az, hogy vajon időben összeállnak-e a dolgok, hogy elég pontot szerezzünk, ami feljogosít majd minket arra, hogy ezt az építkezést jövőre is folytatni tudjuk. Ma nagy lépést tettünk előre, hiszen az NB I/B egyik meghatározó csapatát, saját csarnokában kényszerítettük nagy küzdelemre. Elvárom a lányoktól, hogy ez a teljesítmény adjon nekünk erőt és hitet, hogy megbirkózzunk az előttünk álló nagy feladatokkal.”

Fotó: Koázmisleny SE Facebook oldala