Eljött az NB I/B-s bajnokság 16. fordulója, melyben csapatunk a Győri Audi ETO KC U19-es csapatát fogadta. A vendégek az ország egyik, ha nem a legjobb ifjúsági csapata, 5 junior és 5 ifjúsági válogatott játékossal érkeztek a keretükben. Minden bizonnyal a legnagyobb név csapatukban Pál Tamara, aki többek között kétszeres Bajnokok Ligája győztes és kétszeres Magyar bajnok.

A kezdő sípszóra szépen megtelt a Dorogi Sportcsarnok, nagyszerű hangulatban indult a találkozó, amely egy jó dorogi védekezéssel, egy fantasztikus Szabó Janka indítással és egy Blazsek Szandi góllal kezdődött. Ezzel egyből jeleztük, hogy készen állunk az előttünk álló nagyon nehéz feladatra.

5 percig felváltva estek a találatok, dorogi részről a két átlövőnk szerezte a gólokat Szabó Dorina kétszer, Forgács Klaudia pedig egyszer volt eredményes (4-4). Ezt követően Szabó Janka kétszer is beköszönt és így kétgólos előnyre tettünk szert (6-4). Ez a különbség a 12-ik percig megmaradt, köszönhetően Törőcsik Zsófinak, aki ebben a szakaszban két jogosan megítélt büntetőt is hidegvérrel értékesített.

A Győr ezután megrázta magát, Szabó Dorina kiállítását kihasználva rövid időn belül három gólt szerzett és átvette a vezetést (8-9). De harci kedvünket ez nem szegte, hiszen ezt követően, Blazsek Szandi kétszer is betalált indításból, majd a büntetését letöltő Szabó Dorina ismét szép akció gólt szerzett (11-9). Ám a vendégek nem adták könnyen magukat, újfent egyenlítettek. A maradék percekben kiegyensúlyozott játék zajlott a pályán, így 30 perc után döntetlen állásnál vonulhattak a csapatok pihenőre (14-14).

A második játékrész nagy sebességben folytatódott és egyik csapat sem tudott komolyabb előnyhöz jutni, így negyed órával a vége előtt újfent döntetlen volt az állás (21-21). Ekkor a Győr egy újabb emberelőnyt kihasználva 3-1-es szakaszt produkált (22-24). Érződött a dorogi lányokon, hogy eljött a mélypont a mérkőzésen.

Ekkor azonban az addig is nagyon jól teljesítő Bozsó Leila gyakorlatilag lehúzta a rolót, sorban fogta a lövéseket, a csapat pedig ebből építkezett. 8 perc alatt 8-1-es dorogi szakasz következett, ebből ötöt lerohanásból illetve indításból szerezetünk, s ezzel gyakorlatilag teljesen megtörtük a vendégek harci kedvét (30-25).

A győri fiatalok megpróbálkoztak egy nyitottabb 4-2-es védekezéssel, de ezzel sem tudtak zavarba hozni minket, a lányok egyből tudták, hogy mi a teendő és a végére hat gólosra duzzadt az előny! Így végre megtört a jég és az NB I/B idei szezonjában végre saját csarnokunkban tudtunk győzni!

Végeredmény
Dorogi ESE – Győri Audi ETO U19 34-28 (14-14)
Dorogi Sportcsarnok, 150 néző
Vezette: Örsi Péter – Wenzel Tamás

Összeállítás
BOZSÓ Leila (kapus) – Sárosi Nanetta 3 gól, SZABÓ Dorina 7 gól, SZABÓ Janka 6 gól, BLAZSEK Alexandra 6 gól, Forgács Klaudia 5 gól, HORVÁTH Alexa 3 gól.

Cserék
Stadler Mercédesz (kapus) – Kiss-Törőcsik Zsófia 2 gól, Imrei Nóra 1 gól, Uresch Dóra 1 gól, Szűcs Rita, Kemenczik Martina, Takács Angéla, Kaposvári Anita, Markos Réka.

Bona Gergő: „Ma egy újabb mérföldkőhöz értünk, végre győztünk itthon. Tettük ezt egy nagy sebességű, jó színvonalú találkozón, szívvel, fegyelemmel és jó játékkal. Tovább kell haladni az úton, s tovább erősíteni a csapategységet és hinni az elvégzett munkában. Ne felejtsük, ez a keret még gyakorlatilag két hónapja sem dolgozik együtt, s vannak még tartalékaink!”