Szerdán a csapat életét jelentősen meghatározó esemény történt edzésen. Szabó Janka csapatkapitányunk, a játékunk egyik meghatározó motorja, súlyos sérülést szenvedett. A diagnózis alapján hosszú út áll előtte, és rengeteg munka, mielőtt újra pályán láthatjuk. Az egész egyesület nevében kívánunk neki rengeteg türelmet és erőt, Janka nagyon várunk vissza!

Elszántan kezdtük a találkozót, az első 12 percben kiegyenlített játékot láthatott a közönség. A hazaiak részéről Kaló Zsófia tarthatatlannak bizonyult, sajnos hiába készültünk a játékára egész héten. Dorogi részről pedig Forgács Klaudia talált be három nagyszerű találattal a mohácsi kapuba (6-6).

Ezt követően néhány buta hibát követtünk el, és a vendéglátók kihasználták a 6 perces gólcsendünket. Zsinórban három gólt szereztek (9-6) és ugyan Forgács Klaudia értékesített egy büntetőt, de ezt újabb 3 mohácsi gól követte (12-7). Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, de ekkor Bozsó Leila többször is tudott hárítani és Klaudia továbbra is a hátán vitte a csapatot, így a félidőre óriási energiákat felhasználva, három gólra tudtuk csökkenteni a hátrányunkat.

A második félidő ugyan hazai góllal kezdődött, de lányaink láthatóan még elszántabban jöttek ki az öltözőből a második harminc percre. 7 percig nem kaptunk gólt, így Sárosi Nanetta vezetésével egy gólra megközelítettük ellenfelünket (15-14). Nagyon izgalmas találkozó kerekedett a mérkőzésből. A vendéglátók újra elmentek 3 góllal (18-15), de a védekezésünk végre összeállt, Leila sorra védte a lövéseket, ziccert és büntetőt is hárított, így a dorogi kapu újabb 7 percig érintetlen maradt. Eközben felzárkóztunk, majd Imrei Nóra először egyenlített, majd második góljával átvettük a vezetést 10 perccel a vége előtt (18-19).

A felkapaszkodás azonban jelentős erőt vett ki csapatunkból. Ugyan küzdöttünk és mindent beleadtunk az utolsó percekben is, de néhány kritikus hibát kihasználva ellenfelünk 5 gólt szerzett zsinórban és ez megpecsételte a sorsunkat. Blazsek Alexandra állította be a végeredményt (23-20).

Végeredmény
Mohácsi TE 1888 – Dorogi ESE 23-20 (14-11)
Városi Sportcsarnok, Mohács 300 néző
Vezette: Budai-Bock Krisztián – ifj Rácz László

Összeállítás: Stadler Mercédesz (kapus) – SÁROSI Nanetta 4 gól, Szabó Dorina, Kemenczik Martina 1 gól, Blazsek Alexandra 2 gól, FORGÁCS Klaudia 9 (2) gól, Horváth Alexa 1 gól.

Cserék: BOZSÓ Leila (kapus) – IMREI Nóra 3 gól, SZŰCS Rita, Uresch Dóra, Markos Réka, Szittya Lili, Molnár Eszter, Kaposvári Anita, Szabó Janka.

Bona Gergő: „Nagyon nem egyszerű bármit is mondani, tudtuk, hogy feljutó csapatként nagyon nehéz dolgunk lesz idén, de hogy ennyi csapás ér minket, azt azért nem gondoltuk. Mérhetetlenül büszke vagyok a csapatomra, hiszen minden körülménytől függetlenül ma is emberfelettit küzdöttünk. Janka elvesztése komoly érvágás, de rendezni fogjuk a sorokat és bízom a csapatomban, és a hátralévő fordulókban is felszántjuk majd a pályát.”

Ifjúsági mérkőzés

Végeredmény
Mohácsi TE 1888 – Dorogi ESE 21-23 (12-10)
Városi Sportcsarnok, Mohács 100 néző
Vezette: Snóbli Balázs – Snóbli Gyula

Összeállítás: DOBÁNY Kitti (kapus) – IMREI Nóra 6 gól, Szabó Dorina 3 (1) gól, FORGÁCS Klaudia 4 (2) gól, TOLVAJ Gréta 6 gól, Molnár Eszter 1 gól, SZITTYA Lili 2 gól.

Cserék: Berta Blanka (kapus) – Tolvaj Dorka 1 gól, Forgács Viktória, Markos Réka, Pohner Orsolya, Németh Lizett, Osváth Petra, Gáspár Vanda, Turák Antónia.

Bona Gergő: „Győztünk, köszönhetően annak, hogy a végét jobban bírtuk erővel és ésszel egyaránt.”