Eljött a bajnokság 18-ik fordulója, amikor is számunkra az eddigi szezon legfontosabb mérkőzésére került sor. A tabellán közvetlenül előttünk álló Nagyatád csapatát fogadtuk. Talán a találkozó súlyát az is jól mutatta, hogy teljesen megtelt a Dorogi Sportcsarnok, így nagyszerű hangulatban indult a labda az első félidőben útjára.
Nyitott védekezést választottunk, célunk ezzel az volt, hogy a góllövőlista vezetőjét, Kovács Dorinát ne engedjük játékba lendülni. Tudtuk, hogy így az ellenfél jobbátlövőjére és beállóval való játékkapcsolatára kell figyelni. De ez már az első védekezésünknél egyből gondot okozott. Sőt az első játékrész közepéig, ők ketten nagyon sokszor állították megoldhatatlan feladat elé védőfalunkat.

A gondjainkat tetézte, hogy támadásban is rengeteg hibát vétettünk, türelmetlenek és felelőtlenek voltunk gyakran, így az első 12 percben mindössze két gólt tudtunk szerezni. Még az időkérés sem segített igazán, ennek következménye pedig az lett, hogy jelentős hátránya kerültünk (2-7). A 17-ik percben Nagy Renáta 6-ik találatával pedig hat lett a különbség (4-10).
Védekezést váltottunk, és a csapat némi átszervezés után végre megkezdte a felzárkózást. A bajból megint a védőfalunk és az egyre javuló kapusteljesítményünknek köszönhetően másztunk ki. Hiszen a jó védekezésből pedig robogtak a lányok, Imrei Nóra és Kemenczik Martina, majd Szabó Dorina is indításból, illetve lerohanásból volt eredményes (9-12).

Nem volt megállás, látványosan ráléptek a lányok a gázpedálra és esélyt sem adtak a vendégeknek. Sárosi Nanetta, Blazsek Alexandra ugyancsak gyors góllal járult hozzá a felzárkózáshoz (11-12). Horváth Alexa csodaszép gólja pedig azt jelentette, hogy ledolgoztuk nagy hátrányunkat (12-12). Nagy Renáta hetedik találatával állította azonban be a félidő végeredményét (12-13).

A szünet után folytatódott a dorogi fölény, a Nagyatád csak nagy nehézségek árán tudott eljutni lövőhelyzetig, Szűcs Rita és Szabó Dorina vezérletével okosan, taktikusan és fegyelmezetten, egy szóval jellemezve nagyszerűen védekeztünk. Leila pedig egyre jobban védett. A támadás ugyan akadozott, de 7 percnyi játék után a második játékrészben Forgács Klaudia találatával először vezettünk az alsó házi rangadón (15-14).

Tíz percig maradt az egygólos bányászvezetés, 20-19-el fordultunk az utolsó 12 percre. Ekkor a Rinyamenti KC csapata teljesen elkészült erejével, és a különbség fokozatosan nőtt. Így végül a végeredmény sima dorogi győzelmet sejtetett (26-21), de ez minden volt csak nem egyszerű.
De egy biztos, hogy fantasztikus diadal volt, hiszen nagy nyomás alatt, komoly hátrányból sikerült a bennmaradás szempontjából létfontosságú mérkőzést megnyerni!

Végeredmény
Dorogi ESE – Rinyamenti KC 26-21 (12-13)
Dorogi Sportcsarnok, 110 néző
Vezette: Héjjas Tímea – Kránitz Andrea

Összeállítás:
BOZSÓ Leila (kapus) – SÁROSI Nanetta 2 gól, SZABÓ Dorina 3 gól, SZŰCS Rita, BLAZSEK Alexandra 4 gól, FORGÁCS Klaudia 4 gól, KEMENCZIK Martina 7 gól.

Cserék: Stadler Mercédesz, Dobány Kitti (kapusok) – HORVÁTH Alexa 4 gól, IMREI Nóra 2 gól, URESCH Dóra, Takács Angéla, Szittya Lili, Markos Réka, Törőcsik Zsófia.

Bona Gergő: „Életben maradtunk és most csak ez számít! Még nagyon kemény 6 hét áll előttünk. Köszönjük a lelkes szurkolást!”