Vasárnap délután a Nemzeti Kézilabda Akadémia, a bajnokság második helyezettje látogatott Dorogra. A NEKA mindössze az első helyezett SZKKA csapatától szenvedett vereséget a bajnokságban, az összes többi mérkőzését megnyerte.

Koncentráltan és fegyelmezetten kezdtük a találkozót, többször türelmesen támadtunk és így gyakran jutottunk el ziccerig. Védekezésben ugyan erőtlen volt olykor a falunk, de 7 percig kiegyensúlyozott volt a találkozó, sőt Sárosi Nanetta második gólja után, 5-4-nél nálunk volt az előny. 10 percnyi játék után 6-6-nál azonban megtorpant a csapatunk, sorra maradtak ki a kialakított helyzetek, két büntetőt sem tudtunk gólra váltani, 7 perces gólcsendünket pedig a vendégek kihasználták és hatgólos előnyre tettek szert (6-12). A félidőre nyolcgólos hátrányba kerültünk végül, hiszen újabb hétméteres és néhány kecsegtető helyzet maradt sajnos kihasználatlanul. Azért nem lett kétszámjegyű a különbség, mert Uresch Dóra szerencsére jól használta ki a 6-osról helyzeteit és négyszer is betalált a NEKA kapujába.

A második játékrészben nem állt össze továbbra sem a védekezés, túl nagy teret engedtünk a vendégeknek és csak ritkán sikerült egy-egy faulttal megtörni játékukat. Emellett támadásban is olykor kifejezetten buta döntéseket hoztunk és ezen a mérkőzésen minden rossz döntésünkből vendéggól született. Sőt olykor gólszerzés után is hamar gólt kaptunk. Ettől függetlenül a csapat küzdött becsülettel Forgács Klaudia és Sárosi Nanetta együtt 9 gólt szereztek a második 30 percben. A fiatal vendégcsapat végül magabiztos 12 gólos győzelmet aratott, megtartva ezzel matematikai esélyét a bajnoki címre.

Végeredmény
Dorogi ESE – Nemzeti Kézilabda Akadémia 25-37 (12-20)
Dorogi Sportcsarnok, 150 néző
Vezette: Gál László – Ludvig Benedek

Összeállítás: Stadler Mercédesz (kapus) – SÁROSI Nanetta 7 gól, Szabó Dorina, Kemenczik Martina 1 gól, Blazsek Alexandra 3 gól, FORGÁCS Klaudia 5 (2) gól, Horváth Alexa 1 gól.
Cserék: Bozsó Leila (kapus) – URESCH Dóra 5 gól, Imrei Nóra 3 gól, SZŰCS Rita, Markos Réka, Forgács Viktória, Takács Angéla, Törőcsik Zsófia, Előd Nikoletta.

Bona Gergő: „Tudtuk, hogy jobb csapat a NEKA és hogy a sebességük a legnagyobb erősségük. Sajnos az első félidőben kimaradt összesen 10 ziccer, ezekből pedig többször indításgólt is kaptunk. Összességében ezért nem lett szorosabb az első 30 perc. Illetve a kapus és védőfal összhangjával is gond volt, és a 2-es védekezésünk is erőtlennek bizonyult. Készülünk a hátralévő két létfontosságú mérkőzésünkre.”

Ifjúsági mérkőzés
Az ifi meccs igazi örömjátékot hozott, a találkozó során csapatunk mindvégig dominált, nagy kedvvel játszott mindenki. Talán az a tény sem zavart senkit, hogy a második játékrészben a védekezésünk finoman fogalmazva, kicsit szellős volt. Gyorsan, látványosan és korszerűen kézilabdázott csapatunk és tavasszal már a nyolcadik alkalommal gyűjtötte be a 2 pontot, ebből ráadásul öt meccsen idehaza győzött, úgy hogy ezeken a találkozókon átlagban 40 gól fölött lőtt.

Végeredmény
Dorogi ESE – Siófok KTC Kft. II. 50-27 (23-11)
Dorogi Sportcsarnok, 140 néző
Vezette: Gál László – Ludvig Benedek

Összeállítás: DOBÁNY Kitti (kapus) – IMREI Nóra 10 (3) gól, Markos Réka, FORGÁCS Klaudia 11 gól, Tolvaj Gréta 3 gól, MOLNÁR Eszter 5 gól, FORGÁCS Viktória 5 gól.
Cserék: Berta Blanka (kapus) – TURÁK Antónia 4 gól, Szabó Dorina 4 gól, TOLVAJ Dorka 3 (2) gól, Szittya Lili 3 gól Pohner Orsolya 1 gól, Gáspár Vanda 1 gól, Czifra Lili, Osváth Petra.

Bona Gergő: „A képzetlen, rengeteg hiányossággal rendelkező csapatom 50 gólt lőtt és lelkesen és példamutató hozzáállással játszott. Viccet félretéve, nagyon büszke vagyok a csapatomra, minden edzőnek kívánok ilyen felfogású lányokat, akikkel közösen mindig minden nehézségen túltudtunk lépni. Minden problémát megoldottunk, hihetetlen összetartó, a kézilabdát egyre magasabb szinten játszó csapat vált belőlük az elmúlt évek, rengeteg munkájának köszönhetően.”

Fotók: Kondi Photo (Kornreich Gábor)