Az előző szezonban még a női kézilabda élvonalában szereplő Eszterházy SC látogatott Dorogra  felkészülési mérkőzésre.  Csapatunk hősiesen küzdött a következő szezonban szintén NB I/B-ben szereplő vendégekkel szemben, végül az egri lányok nyerték meg a találkozót.

A felkészülési időszak kezdete óta huszonhárom edzésen van túl a dorogi csapat: jellemzően az erősítésre fektették a hangsúlyt, a technikára, taktikára még nem fordítottak sok figyelmet. Nem is készültek kimondottan a felkészülési mérkőzésre, egyszerűen csak végezték az előre megtervezett edzéstervet. Mondhatni, rá sem pihentek a párharcra, hiszen a keddi találkozót megelőző napon két, kifejezetten fárasztó edzésen vehettek részt a lányok, a meccs előtti órákban pedig a futás volt előtérben.

Rutinos, összeszokott jelzőkkel lehet illetni a bajnokesélyes Egert, amely magasabb szintet képviselt náluk. Talán ennek is köszönhető, hogy a mérkőzés elején a dorogi lányok nehezen vették fel velük a ritmust és az ellenfél pillanatok alatt jelentős előnyhöz jutott (2-8). Ezt követően Bona Gergő tanítványai stabilizálták játékukat és zsinórban négy gólt szereztek (6-8). Az első játékrész hajrájában aztűn újra erőre kapott az Eszterházy SC, így nyolcgólos vendég előnnyel vonultak a pihenőre a csapatok (9-17).

A második félidőben kiegyenlített játék zajlott, egy kicsit jobb helyzetkihasználással számszerűleg szorosabb eredmény alakulhatott volna ki. Ennek ellenére a Dorognak voltak jó megoldásai és a lányok a fáradtság ellenére minden erővel küzdöttek. Az új igazolások is pályára léptek és bár még nincs meg a teljes összhang, már látható, hogy jó képességekkel rendelkeznek és beleillenek majd a játékrendszerbe. A vendégek fölénye abszolút nem volt nyomasztó, mindkét fél számára hasznos találkozót vívtak.

Dorogi ESE – Eszterházy SC 19-28 (9-17)
Hazai gólszerzők: Forgács Klaudia 5 gól, Imrei Nóra 4 gól, Szűcs Rita és Sárosi Nanetta 3-3 gól, Szabó Dorina, Kaposvári Anita, Rideg Renáta és Markos Réka 1-1 gól.

Bona Gergő: „Hasznos mérkőzést játszottunk, egy előre megtervezett séma alapján játszottuk le a találkozót az eredményt állásától függetlenül. Sok volt a hiba, de ez nem meglepő a felkészülés eme szakaszában. De volt rengeteg pozitívum is. A jó dolgokat tovább kell majd csiszolni, a hiányosságokat pedig pótolni, erre törekszünk majd az elkövetkezendő hetekben.”