Lejátszottuk második hazai felkészülési mérkőzésünket a Szentendrei NKE csapata ellen. A vendégek az előző szezonban estek ki az NB II-be, de csapatuk jelentős része egyben maradt s egyértelmű céljuk a visszajutás az NB I/B-be.

Két gyors dorogi góllal kezdődött a mérkőzés, Forgács Klaudia és Sárosi Nanetta voltak eredményesek. Ezt követően a Szentendre is felvette a ritmust és 10 percig kiegyenlített játékot láthattak a nézők (5-5). Edzőnk időt kért, és ennek következménye lett, hogy magasabb fordulatszámra kapcsoltunk és így 5 perc alatt egy 4-0-ás dorogi periódus következett (9-5). A kiharcolt előnyünk megmaradt az első félidő végére is (17-14).

A második játékrész elején rengeteg hazai helyzet maradt kihasználatlanul, olykor káosz uralkodott a pályán. A vendégek a bizonytalanságunkat kihasználva 6 perc után egy gólra megközelítettek minket (21-20). Szerencsére az időkérés ezúttal is segített, stabilizálódott a játékunk és 45 percnyi játék után újra nőtt javunkra a különbség. Többször is hibátlanul védekeztünk, s 6 perccel a vége előtt újra 5 góllal vezettünk (30-25), így már nem volt kérdéses a mérkőzés kimenetele.

Végeredmény
Dorogi ESE – Szentendrei NKE 33-28 (18-13)
Dorogi Sportcsarnok 150 néző
Vezette: Haskó – Natkai

Összeállítás:
DOBÁNY Kitti (kapus) – SÁROSI Nanetta 7(1) gól, FORGÁCS Klaudia 10(3) gól, Kaposvári Anita, Balogh Vivien 4 gól, Szűcs Rita, Sütő Sára 3 gól.
Cserék: Pompor Anikó (kapus) – SZABÓ Dorina 5 gól, Rideg Renáta 2 gól, Turák Antónia és Szittya Lili 1-1 gól, Uresch Dóra, Törőcsik Zsófia.

Bona Gergő: „Hasznos és tanulságos mérkőzés volt. Sokkal jobb ritmusban játszottunk, mint legutóbb, de természetesen ez még messze van a bajnoki sebességünktől. Bizonyos időszakokban a koncentrációnk elszállt és ekkor néha érthetetlen dolgok is történtek a pályán. De úgy gondolom összességében ott tartunk, ahol tartanunk kell. Sok munka áll még előttünk.”