Igazi alsó házi rangadóra került sor az NB I/B-s bajnokság nyolcadik fordulójában, a nyugati csoportban. Lányaink Szombathelyre utaztak, ahol a Szombathelyi KKA U19-el csaptak össze. Mindkét csapat számára nagy fontossággal bírt a találkozó, hiszen a győztes, ha a hátralévő fordulókban sikeresen szerepel, akár a középmezőnyhöz is csatlakozhat az őszi szezon végére.

Egész héten elszántan készültünk a találkozóra, aprólékosan kielemeztük ellenfelünk játékát. A kezdő sípszóra pedig szépen megtelt a lelátó, a hazai csapatot már a találkozó kezdete előtt lelkesen biztatták, a ritmust pedig szurkolói dobok adták meg.

Pödör Blanka és Pödör Rebeka góljaival indult a mérkőzés, de nem csüggedtünk, egy szépen kidolgozott akció után Forgács Klaudia talált a vasi kapuba. Következett egy újabb hazai büntető így 3 percnyi játék után 2 gólos hátrányba kerültünk (3-1). Szerencsére elkaptuk a fonalat és 3 dorogi találat következett, átvettük a vezetést, köszönhetően Pompor Anikónak, aki eközben kétszer is tudott hárítani (3-4).

A Szombathely újabb büntetőhöz jutott, melyet kihasznált, de sikerült Kaposvári Anitának és Forgács Klaudiának is gólt szereznie (4-6). Ami ezután következett az igazi rémálom volt, több mint 9 percig nem szereztünk újabb találatot, 5 rossz lövésünk is volt ebben a szakaszban, a hazaiak mindeközben négyszer találtak be Anikó kapujába (8-6).

Sárosi Nanetta törte meg a dorogi gólcsendet, Pompor Anikó pedig a következő három percben négy labdát is hárított. Így nyolc perccel az első félidő vége előtt döntetlen állást (9-9) mutatott az eredményjelző.

A hátralévő percek kiegyenlített játékot hoztak, ám ki kell emelni, hogy a Szombathely emberhátrányban kétszer is üres kapuval támadott, amit mindkétszer góllal büntettünk meg. Először Pompor Anikó ért el egész pályás találatot, utána pedig Balogh Vivien szerzett 20 méterről gólt. A pihenőre végül egy gólos hátrányban vonulhattunk (14-13).

A második 30 perc hihetetlen szoros küzdelmet hozott, egyik csapat sem tudott 2 gólos különbségnél nagyobb előnyt szerezni. Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy a Szombathely utoljára a találkozó 37. percében vezetett, tehát utána inkább már nekünk állt a mérkőzés.

Védekezésünket némileg átalakítottuk, a második 30 percben 8 gólt kaptunk, hiszen egyre jobban szűrtük a hazaiak betörési kísérleteit, sablonszerű támadójátékukat egyre gyakrabban állítottuk meg sikeresen. Óriási energiákat mozgósított a csapatunk, jól védekeztünk, Imrei Nóri pedig kétszer is meglógott és könnyű gólt szerzett.

Edzőnk folyamatosan forgatta a csapatot, Stadler Mercédesz érkezett a kapuba és egyből védéssel kezdett, de pályára lépett Uresch Dóra és Balogh Viktória is. Ellenfelünket ennek ellenére nem tudtuk lerázni.

15 perccel a vége előtt 19-19 volt az eredmény, 10 perccel a vége előtt 21-21. Elképesztő harc bontakozott ki. Kaposvári Anita okos gólt szerzett, Klaudia pedig belőtte a jogosan megítélt büntetőt (21-23). A vasi csapat ezután négy perccel a vége előtt betalált 22-23, sőt az egyenlítésért támadott, de Merci hárított! 3 perc volt hátra, Szabó Dorina átlövésből csodaszép gólt szerzett 22-24. Mindent beleadtunk a védekezésbe, és ennek köszönhetően igazi helyzetet már nem tudott kialakítani a fiatal szombathelyi gárda, így sikerült megnyerni a találkozót!

Végeredmény
Szombathelyi KKA U19 – Dorogi ESE 22-24 (14-13)
Szombathely, Egyetemi csarnok 150 néző
Vezette: Fehér – Kékesi

Összeállítás: POMPOR Anikó 1 gól (kapus) – IMREI Nóra 3 gól, BALOGH Vivien 2 gól, Szűcs Rita, Szabó Dorina 2 gól, FORGÁCS Klaudia 9(2) gól, Forgács Viktória 1 gól.
Cserék: STADLER Mercédesz és Dobány Kitti (kapusok) – KAPOSVÁRI Anita 3 gól, SÁROSI Nanetta 3 gól, URESCH Dóra, Rideg Renáta, Sütő Sára, Kiss Virág, Balogh Viktória.

Bona Gergő: „Ma semmi más nem számít, csak az, hogy megszereztük a két pontot. Büszke vagyok a csapatra, hogy megbirkózott a feladattal. Holnap meg már a következő fordulóra készülünk.”