Az NB I/B-s bajnokság 6. fordulójában a Moyra-Budaörs Handball csapatához látogattunk. A vendéglátóink 4 évet töltöttek legutóbb az első osztályban, és egyértelműen azzal a céllal indultak neki az idei szezonnak, hogy azonnal visszakerüljenek a legjobbak közé. Ennek érdekében jó néhány NB I-es múlttal rendelkező játékost tartottak meg keretükben és az elmúlt fordulóban, a bajnoki döntő első felvonásaként, két vállra fektették a NEKA csapatát.

Jól kezdtük a találkozót, sikeresen felvettük a ritmust és egyáltalán nem voltunk megilletődve. 9-8-ig kiegyensúlyozott játék zajlott, ám utána következett egy dorogi rövidzárlat. Elkezdtünk kapkodni támadásban, elhamarkodottan lőttünk és olykor az ellenfél kezébe passzoltuk a labdát. A hazaiak ezt könyörtelenül kihasználták, 3 perc alatt 4 gólt is szereztek (13-8).

Ekkor időt kértünk és rendeztük a sorokat, 8 percig nem kaptunk gólt, a dolog szépséghibája, hogy ebben a periódusban mi is csak 3 gólig jutottunk Sárosi Nanetta, Rideg Renáta és Forgács Viktória jóvoltából (13-11). A hátralevő szűk 3 percben sajnos 3 szépen kidolgozott helyzetet sem sikerült gólra váltani, a budaörsi átlövő Hajduch Csenge azonban betalált, ezzel beállította a félidő állását (14-11). De ne feledjük el, hogy ez kizárólag Stadler Mercinek köszönhető, aki a félidő utolsó másodperceiben büntetőt hárított.

A második 30 percre nagyon jó felfogással jöttünk ki, ez még úgy is igaz, hogy egyből emberhátrányba kerültünk. A hazaiak nem tudták létszámfölényüket kihasználni, sőt, Forgács Klaudia egy csodálatos begyakorolt kombináció után tudott eredményes lenni, majd egy ugyancsak szépen kidolgozott támadás végén Imrei Nóra lőtt csodálatos gólt a sarokból (14-13).

Következett egy 4 perces flúgos futam, többször is támadhattunk az egyenlítésért, de ezeket e szituációkat gyakran elsiettük. Pedig érezhető volt a hazaiakon, hogy egyre idegesebbek, hiszen sokkal könnyebb mérkőzésre számítottak. Nagy Zsuzsanna találatára részünkről Törőcsik Zsófi válaszolt a büntető vonalról, Szabadfi Ágnes góljára pedig Forgács Klaudia (16-15). Újabb kapkodós dorogi pár perc következett, így a Budaörs meglógott 5 góllal, úgy tűnt, eldől a mérkőzés (20-15). Így 40 percnyi játék után újabb dorogi időkérés következett.

Sikerült újfent rendezni a sorokat és a balszélsők Sárosi Nanetta, aki átlövőben játszott, és Imrei Nóri vezérletével, magasabb sebességfokozatba kapcsolva megkezdtük a felzárkózást. A következő 8 percet 6-3-as összesítéssel nyertük meg, gyakorlatilag nyitottá tettük újra a találkozót (23-21).

Szívósan küzdöttünk a mérkőzés hajrájában, de sajnos csak ráijeszteni tudtunk vendéglátónkra, ennek egyik fő oka, ha az utolsó 10 percben megnézzük, a kimaradt kidolgozott helyzeteket, melynek aránya 7 a mi oldalunkon és 3 az ellenfél oldalán.

Ettől függetlenül nagyon büszkék lehetünk a csapatra, hiszen egy sokkal erősebb ellenfelet késztettünk komoly erőbedobásra, jó játékunknak köszönhetőn.

Végeredmény
Moyra-Budaörs Handball – Dorogi ESE 28-24 (14-11)
Budaörs, 350 néző
Vezette: Holman – Rubint

Összeállítás: Stadler Mercédesz (kapus) – SÁROSI Nanetta 4 gól, Szabó Dorina 1(1) gól, Kaposvári Anita 3 gól, Rideg Renáta 2 gól, FORGÁCS Klaudia 7(3) gól, FORGÁCS Viktória 2 gól.
Cserék: Pompor Anikó (kapus) – IMREI Nóra 3 gól, Balogh Vivien 2(1) gól, Törőcsik Zsófia 1(1) gól, Uresch Dóra. Kiss Virág, Turák Antónia.

Bona Gergő: „Sikerült nagyrészt felszabadultan játszani és úgy gondolom az is látszott, hogy jól felkészültünk neves ellenfelünkből. A játékunk és a sebességünk is megvan ehhez az osztályhoz, de továbbra is a kulcsszituációkban hozunk rossz döntéseket, kapkodunk, illetve nem koncentrálunk a befejezésekre. Ettől függetlenül láthatóan egyre jobban játszunk, úgyhogy bátran nézünk szembe a következő ellenfelünkkel.”

Fotó: Kondi Photo