Az NB I/B-s bajnokság 9-ik fordulójában a Mohács csapata látogatott Dorogra. Mindkét fél számára rendkívül fontossággal bírta a találkozó, gyakorlatilag egy „négypontos” mérkőzésre került sor.

A nézőtér teljesen megtelt a kezdő sípszóra és Balogh Vivien az első támadásunkból egy szépen kidolgozott helyzet után betalált. A vendégek az első pillanatoktól kezdve nagy tempót diktáltak, kiegyenlítettek, majd megszerezték a vezetést (1-2).
Ezt követően sorra maradtak ki a helyzeteink, 3 ziccert sem tudtunk értékesíteni, miközben a Mohács háromszor is betalált (1-5). Jött a hazai időkérés, de a játék képe nem változott. Rengeteg volt az eladott labda, türelmetlenség és pontatlanság jellemezte játékunkat. A vendégek pedig kihasználtak zavarodottságunkat és hétgólos előnyt építettek ki (1-8).

A 11-ik percben edzőnk újabb időt kért, utána Dobány Kitti érkezett a kapuba és Imrei Nóra a bal szélre, aki egyből betalált. Némileg magához tértek lányaink. Ekkor Sárosi Nanetta vette hátára a csapatot támadásban, védekezésben pedig Kitti, aki többek között egy büntető kipattanó kombinációt is hárított.

15 percnyi játék után 4-10 volt az állás. Reménytelennek tűnő harcot vívtunk azonban továbbra is önmagunkkal. A Mohács emberelőnybe került, melyet könyörtelenül kihasznált, 3 gólt is szerezett, sőt a 22-ik percben már 10 góllal vezetett (5-15). Elúszni látszott a mérkőzés, sőt, óriási vereség eshetősége fenyegetett.

Ezután végre valami megindult, emberelőnybe kerültünk, és Sárosi Nanetta illetve Sütő Sára is gólt szerzett, majd miután kiegészült a Mohács Forgács Klaudia is betalált (8-15). A vendégek mestere időt kért, de újabb dorogi találatnak örülhetett a közönség. Végül hatgólos hátrányban vonultunk a pihenőre (10-16).

A második harminc percre láthatóan egy sokkal harcosabb Dorog jött ki, becsületbeli ügy volt, hogy a hazai közönséget némileg kárpótoljuk a gyalázatos első 22 percért. Hét percig azonban nem sikerült közelebb kerülni a Mohácshoz, hiszen több kecsegtető helyzetet is elpuskáztunk (14-20).
Ám óriási tempót diktáltunk és érezhető volt, hogy a vendégek ezt nem fogják már sokáig bírni. Ezt jól bizonyította, hogy a 23 perccel a vége előtt fergeteges dorogi 5 perc következett. 5-1-es szakaszt produkáltunk, gyakorlatilag önkívületi állapotba került a csapat és újra lőtávolon belülre kerültünk (19-21) 18 perccel a mérkőzés vége előtt.

Füzesi Ferenc időt kért, de nem volt megállás, a dorogi henger feltartóztathatatlanul tovább gurult, Uresch Dóra gólt szerzett (20-21), majd Kitti fantasztikus hárítása után az egyenlítésért támadhattunk. Ki gondolta volna ezt, miután 10 gólos hátrányba kerültünk az első félidőben! Szabó Dorina lövését Nagy Tünde hárította ugyan, Forgács Klaudia ellen azonban már neki sem volt ellenszere (21-21). A közönség tombolt!

A 46-ik percben emberelőnybe kerültünk és Sütő Sára góljával átvettük a vezetést (22-21). Ezt követően mindkét csapat utolsó erőtartalékait mozgósította, ám 5 percig nem született gól, annak ellenére sem, hogy kettős emberhátrányba kerültünk, de ebben a szakaszban a hálóőrök brillíroztak.
Az 51-ik percben Forgács Klaudia értékesítette a jogosan megítélt büntetőt (23-21). A Mohács időt kért, és a rutinos mester szavai megnyugtatták a vendégeket, 12 és fél perc után szereztek újra gólt! Sőt ki is egyenlítettek (23-23).

Ezután Szabó Dorina átlövésből betalált, de a Mohács megint egyenlített, majd Forgács Klaudia góljára is volt válaszuk (25-25). Nagy Tünde ziccert hárított, Bozsovics Rita pedig sajnos betalált, így újra a vendégeknél volt az előny másfél perccel a vége előtt (25-26). Hazai időkérés következett, de sajnos technikai hiba miatt nem tudtuk végigvinni a megbeszélt akciót. Úgy tűnt mindennek vége, de Dobány Kitti újabb ziccert hárított, az ellentámadás végén azonban a vendégek kapusa is óriásit védett, így hiába volt a döbbenetes feltámadásunk, pont nélkül maradtunk a mai napon.

Végeredmény
Dorogi ESE – Mohácsi TE 1888 25-26 (10-16)
Dorogi Sportcsarnok, 120 néző
Vezette: Garai – Varasdi

Összeállítás: Stadler Mercédesz (kapus) – SÁROSI Nanetta 7 (1) gól, Balogh Vivien 3 gól, Kaposvári Anita, Szűcs Rita, FORGÁCS Klaudia 7 (3) gól, Forgács Viktória.
Cserék: DOBÁNY Kitti és Pompor Anikó (kapusok) – Sütő Sára 3 gól, Szabó Dorina 2 gól, Imrei Nóra 2 gól, Uresch Dóra 1 gól, Balogh Viktória, Rideg Renáta.

Bona Gergő: „Katasztrofális volt a teljesítményünk az első 20 percben, pont ellenkezőleg csináltunk mindent, mint amire készültünk. De nem adtuk fel, küzdöttünk magunkkal, az ellenféllel és a körülményekkel, és fantasztikus feltámadásnak lehetett tanúja a közönség. A végén nagyobb összpontosítással minimum az egy pontot meg kellet volna szereznünk, de nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen óriási szív jellemezte ma őket!”

Fotó: Kondi Photo