Kedves Kézilabdások, Kézilabdáért Szurkolók!

A DESE kézilabdásainak életében is meghatározóak voltak az eltelt időszak járványos eseményeihez köthető fejlemények és a bajnokságokkal kapcsolatos szövetségi döntések. A megszokott formában történő edzések felfüggesztése és a mérkőzések elmaradása teljesen új helyzet elé állított mindenkit, és ugyan edzőink törekedtek az otthoni mozgástevékenység ösztönzésére, ennek ellenére ez a munka értelemszerűen nem hasonlítható a természetes sporttevékenységhez. Mindezeken túl, számunkra a felnőtt csapatunk helyzete, további szereplése jelentette talán a mögöttünk lévő egy hónap legnagyobb problémáját.

Aki nyomon követte a lányok szereplését, nyilván izgalommal és várakozással tekintett a jövő felé, így voltunk ezzel mi is, a szakosztályban dolgozó kollégákkal együtt, és természetesen a szurkolóink is hasonlóan érezhettek. Mivel az MKSZ által hozott döntés értelmében sem feljutók, sem kiesők nincsenek a „csonka” szezon végeztével, joggal vetődött fel a kérdés, hogy – a helyezésünk ellenére – folytassuk-e szereplésünket az NB-I/B-ben, hiszen a lehetőség szinte az ölünkbe hullott.

Két évet eltöltve a második vonalban, örömteli és kudarcos pillanatokat is megélve, tapasztalatokat is jócskán begyűjtve kellett állást foglalnunk a folytatást illetően. A mai világban már természetesnek mondható gyors információ áramlásnak köszönhetően talán nem tekinthető friss hírnek, hogy a lefolytatott egyeztetések és a végső szót kimondó szakosztályi értekezlet döntése értelmében visszalépünk, és szeptembertől az NB-II-ben folytatja csapatunk a küzdelmeket. A verdikt kimondásában nálunk is ugyanazok a szempontok játszottak szerepet, mint – ilyen esetben – minden más egyesületnél. Tekintettel arra, hogy a két szezon alatt nem  tudtunk elszakadni a „veszélyzónától”, és figyelembe véve a második vonallal járó megnövekedett költségek előteremtésének nehézségeit, a jelen helyzetben várható gazdasági és szponzorációs bizonytalanságot, véglegesítette döntését a szakosztály.

Szeretném megköszönni a csapat tagjainak, a lányokkal dolgozó szakembereknek, a munkát segítő háttérben dolgozó kollégáknak az erőfeszítéseit, odaadó munkáját! Ugyan úgy köszönetemet szeretném kifejezni a csapatért szurkoló, kézilabdát szerető közönségünknek a biztatásért, támogatóinknak a segítségért! A mérkőzések színvonala, tempója új színt hozott, mértéket adott, és remélem, hogy további munkánk során ezek a tapasztalatok a későbbiekben is szép eredmények elérésére ösztönzik a szakosztályban dolgozó edzőket, sportolókat!

Előre kell tekintenünk, a feladatok adottak! Felnőtt, ifjúsági és serdülő keretünk áttekintése és feltöltése az elkövetkezendő időszak fontos teendője lesz. A fiatalabb korosztályok vonatkozásában már jól előkészített bővítések várhatóak. Szeptembertől együttműködési megállapodás értelmében a Tarján SE leány korosztályai egyesületünk keretein belül végzik munkájukat. Ezen túlmenően érdeklődéssel várjuk a Nyergesújfalun működő U7-U10 korosztályos lányok további fejlődését.

Megértjük a dorogi kézilabdáért aggódókat, de köszönjük, jól vagyunk! Amikor egy egyesületnek nehéz és fájó döntéseket kell hoznia, nem lehet senki boldog, de az itt sportoló közel 200 gyermek további fejlődésének érdekében kötelező a helytállás és az összefogás!

Hajrá DESE!

Vig Attila elnök