A csonka kézilabdás év után a Dorogi ESE U11-es lányai augusztus közepén egyéni edzésekkel kezdték meg a felkészülést a 2020/2021-es szezonra.  5 hónap kihagyás után elkezdődtek a közös edzések is.  A tanév elején mindenki egészséges volt, így jó erőben, vidáman folytak az edzések, majd a járványhelyzetre való tekintettel, az Eötvös iskola kinti pályáján edzettünk tovább. Még mindig lelkesek, kitartóak voltak a lányok és a szülők is.

7 hónap után elérkezett a nagy nap: 2020. október 10, az első u11-es bajnoki forduló Tatán, a Güntner Arénában.

A 2010-es születésű lányoknak életük első „igazi” kézilabdás mérkőzésük volt, a szivacskézilabda után.  Minden új volt: a pálya mérete, bőr kézilabda, teljes csapatlétszám  és a kötelező 3:2:1-es nyitott védekezés, teljes sorcserével.

Izgatottan melegítettek a lányok az első mérkőzés előtt, amelyen az esztergomi csapat ellen játszottunk.
Ebben a korosztályban is még a JÁTÉK szeretete dominál, nincs eredmény számlálás, 2×20 perces meccsek vannak, kötelező sorcserével.
„Nagy örömömre sok mindent láttam kiválóan végrehajtva: aktív védekezést-összezárásokkal, szabályos ütközésekkel, labdára irányuló mozdulatokkal. Lendületes labdafelhozatalokat, magabiztos befejezéssel. Támadásban a nyitott védekezés ellen jól alkalmaztuk a beállós játékot, illetve a gyors labdapasszoknak köszönhetően hamar gólhelyzetbe kerültünk. Kapusaink (Jázmin és Rebeka) remekeltek, ügyesen védtek. Sajnos még a kapura lövéseknél, a helyzetkihasználásunk nem tökéletes. Sokszor az ellenfél kapus kezébe lőttük a labdát…
A két csapat lendületes, kemény kézilabdát játszott. Büszke voltam a gyerekekre.”- értékelte a mérkőzést Pinczés Tímea, a csapat edzője.

A második meccsen a Komárom csapatával mérkőztünk meg. Mindenki nagyobb fokozatra kapcsolt és magabiztosabban, bár még nagyon sok technikai hibával játszott. ”

„Örültem, hogy élvezik a lányok a kézilabdát és próbáltak csapatként együtt játszani. Ezért edzünk tovább keményen, hogy sok mindent megtanuljunk még ebből a szép sportágból, illetve, hogy minél kevesebb technikai hibával játszunk. Gratulálok a lányoknak, mert a mérkőzésekhez a hozzáállásuk kiváló volt és a legjobb tudásuk szerint játszottak. Sajnos a mérkőzések zárt kapusak voltak, de azért otthonról szurkoltak nekünk a szülők.”

A csapat tagjai: ARDELEAN Henrietta, Csabai Dorka, Grabecz Fanni, Jáki A. Tamara, JANETKA Borka, Kurdi Sára, Madar Vanda, NÉMETH Gréta, PÁLFI- LÁNCHIDI Jázmin, Rajos Zsófia, Szax Csenge, TÓTH Rebeka, Veres Szonja.
Pinczés Tímea (edző)