A 2016/17-es szezon talán legnagyobb visszhangot kiváltó eredményét, serdülő csapatunk érte el, azzal hogy az OSB Országos döntőjében a hatodik helyet szerezte meg. Ezért volt mindenképp sajnálatos, hogy nem tudtunk teljes kerettel utazni a tornára. Kovács Anikó a csapat egyik kezdő átlövője és Szittya Lili a védelem fontos tagja, nem játszottak ezen a tornán ebben a korcsoportban. A csapattal tartott azonban két új játékos is, Markos Réka és Gáspár Vanda, akik már a következő szezonban az első osztályban vitézkedő serdülő csapatunkat fogják erősíteni. Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy ebben az új összeállításban, mire lesznek képesek a lányok.
Kedd
Kedden egyből nagy feladat várt ránk, hiszen a hazai Koper csapata volt az ellenfelünk. Az első pillanattól kezdve érezhető volt, hogy ellenfelünk a hazai pálya minden előnyét élvezik. Ettől függetlenül tartottuk a lépést a szlovén csapattal. A nyolcadik percben sajnos az egész tornát befolyásoló szerencsétlen esemény történt. Imrei Nórira egy betörés után ráesett az egyik hazai játékos és Nóri így arcát sajnos beütötte a talajba. Nagyon hamar kiderült, hogy nem tud visszatérni a pályára, sem ezen a mérkőzésen, sem pedig az egész tornán. A többi összecsapáson néhány büntető értékesítésével segítette a csapatot. Mondani sem kell, hogy az OSB döntő legjobb dorogi játékosának választott Nóri kiesése, mekkora érvágást jelentett. A félidőt így is sikerült azonban döntetlenre hozni (9-9). A második félidőben folytatódott a játékvezetői nyomás és a megszokott, egész évben alkalmazott rotációnkat sem tudtuk alkalmazni, így sajnos vereséget szenvedtünk (14-18).

Szerda
Kedd este jött a hír, hogy a korosztály versenyét átalakították, így csapatunk átkerült a másik csoportba, s másnap szerdán kezdi meg újra csoportmérkőzéseit. A megnyitó ünnepség másnapján reggel 8:00-kor a tenger melletti központi pályán a DHw Antwerpen (belga) csapat ellen léptünk pályára. Fontos feladat volt, hogy megtaláljuk egy új, sikerre vezethető felállást a megváltozott körülmények miatt. Ez többé kevésbé sikerült és magabiztos 18-12-es győzelmet arattunk a lelke belgák ellen.
Ezzel még nem ért véget számunkra a nap, délután 14 órakor léptünk újra pályára szabadtéren! Ellenfelünk a lengyel Marcovia Marki csapata volt. Óriási volt a hőség és érthető módon rendkívül akadozott a játékunk, de szerencsére Mátyás Vika csodálatosan védett és néhány indításnak köszönhetően végül is behúztuk a 2 pontot (11-9). Csak kevesen képesek ilyen nehéz körülmények között tűző napon ekkora küzdelemre!

Csütörtök
Délután léptünk pályára végre az egyik légkondicionált csarnokban a szlovén Minotest Ajdovscina serdülői ellen. A lányok nagyon indiszponáltak voltak, többen adósak maradtak a jó játékkal és a küzdőszellemünk mélyen elmaradt a megszokottól. Ez volt a torna mélypontja. A végeredmény így is nagyon szoros volt, talán emiatt még nagyobb hiányérzettel hagyhattuk el a pályát (14-15).
Este egy csapatbeszélgetéssel megpróbáltuk rendezni a sorokat. Meg kellett érteni a lányoknak, hogy mindenkitől jobb teljesítményre van szükség és a küzdelem pedig alap elvárás. Illetve, hogy új csapatot építünk, és mindenkinek ki kell lépni a komfort zónájából a remélt fejlődés érdekében.

Péntek
Reggel 8:40-kor léptünk pályára, újfent szabadtéren, az addig még 100%-os szlovák Tatran Stupava ellen. A szlovákok rendkívül magabiztosnak tűntek, a mérkőzés előtt 8 perccel érkeztek „melegíteni” bizonyára úgy gondolták, nem lesz gondjuk velünk. Tévedtek! Gyuránki Detti kezdett a kapuban, és ihletett formában védett. Ebben nagy segítségére volt a védelem, a szlovákok alig jutottak el lövőhelyzetig. Labdaszerzések után pedig többször gyors gólokkal növeltük találataink számát. Ez már egy teljesen más dorogi csapat volt, küzdött, hajtott és harapott! A szlovák lányok láthatóan már a félidőben feladták a küzdelmet, így óriási verést mértünk rájuk, és így mi jutottunk az elődöntőbe (16-5)! Délután az elődöntőben újra összekerültünk a hazai Koper csapatával. Mindent megtettek a lányok, de a második félidőre nagyon elfáradtunk így megint nem tudtuk megszorítani a szlovéneket, akik óriási magasságbeli és súlyfölényben voltak (9-15). Itt jegyezném meg, hogy a hazaiak végül megnyerték a tornát miután 22-12-re legyőzték a döntőben a tajvani sportiskola csapatát.

Szombat
Érthetetlen módon korán, reggel 8:00-kor kezdődött a csata a harmadik helyért. A lányok azonban nem foglalkoztak ezzel és elszántan melegítettek az utolsó ütközetre. Ellenfelünk a szlovén Minotest Ajdovscina csapata volt, akiktől vereséget szenvedtünk a csoportküzdelmek során. Nagy iramot diktálva az első pillanattól kezdve nem adtunk esélyt a szlovén lányoknak és óriási sikerként megszereztük a bronzérmet (18-8)!

Bona Gergő: „A torna során rendkívül sokat fejlődött a csapat és egyénileg a játékosok is. Tolvaj Dorci igazi vezérré lépett elő, Forgács Viki mindvégig nagyon gólerősen játszott. Pap Kriszti újfent a védelem irányítója volt és a torna végére a góljai is megérkeztek. Bodnár Niki minden meccsen a küzdeni akarás mintaképe volt. Kőkeményen védekezett és gólerősen játszott. Markos Réka a torna második felében megmutatta, hogy meghatározó tagja lesz majd a csapatunknak, amennyiben jól sikerül a nyári felkészülés. Gáspár Vanda több jó mérkőzéssel vétette észre magát. Mátyás Vika és Gyuránki Detti stabil tartást adtak a csapatnak és nagy hatékonysággal hárítottak az egész torna során. Dobány Kitti, Reskó Vanessza, Mátyás Anna, Pohner Orsi és Osváth Petra pedig amikor lehetőséget kaptak, olykor gólt is szereztek és bizonyították, hogy a jövő emberei. Imrei Nóri nagyon hiányzott a csapatból, nem lehetett neki könnyű lelkileg kívülről végig kísérni a tornát, reméljük a felkészülésre már újfent a csapat rendelkezésére tud majd állni!
Örülök annak is, hogy a kézilabda élmény mellé rengeteg pályán kívüli program is párosult, strandolás, városnézés, buli, sportbaráti kapcsolatok ápolása. Méltó lezárása volt a szezonnak!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.