A móri csapat ellen nagyon magabiztos, lendületes, öröm kézilabdát játszottak a lányok. Végig a küzdés, a koncentráció jellemezte a játékot. Az eredményből arra lehetne következtetni, hogy könnyű meccs volt, de nem. Itt minden bejött, amivel próbálkoztak a dorogiak. Lerohanásokból, cselezésekből születtek a gólok, de ehhez feszes védekezés társult. Megérdemelt győzelmet arattak a lányok.
Dorogi AC – Móri KSC 24:8 (11:1)
A második mérkőzésen nagyon furcsán kezdtek el fújni a játékvezetők. A kétkezes lökések sorozata büntetlenül maradt, a komáromiak folyamatosan beléptek a hatoson belülre és onnan dobtak gólt, holott ügyesen kézilabdáztak. Hozzá kell tenni, hogy közben a dorogi lányok szétlőtték az ellenfél kapuját, ahonnan mindig kifelé pattant a labda. Ennyi kapufát egy évben nem szoktak lőni. Így zajlott az első félidő. Egy sajnálatos sérülés után a dorogiak elveszítették a másik átlövőjüket is, így már mindenki játszott minden pozícióban. Az eredmény nagyarányú győzelmet mutatott a Komáromnak, de a kapufák és a bírók most a hazaiakkal voltak.
Komárom VSC – Dorogi AC 37:17 (19:9)
Pinczés Tímea (edző):
A két különböző végeredményű meccs ellenére is nagyon büszke vagyok a lányokra. Egy percig sem adták fel, küzdöttek, szép gólokat lőttek. Sokan most játszották életük legjobb meccsét. Sajnos a védekezésünk szétesett a második mérkőzésen, illetve kapusunk sem volt a toppon. Az ellenfél pedig ezt könyörtelenül kihasználta. Azt, hogy miért kell egy U14-es mérkőzésen engedni a durva, balesetveszélyes védekezést, azt nem tudom. Még mindig azt vallom, hogy 10-14 éves kor között kell megtanítani a gyerekeknek , a stabil védekezést és igen is büntetni kell a szabálytalanságot, hogy megtanulják, hogy lábbal kell odaérni és szabályosan ütközni, minthogy kézzel lökdösődni.
Gratulálok a lányoknak! A sérülteknek gyors gyógyulást kívánok!
A csapat tagjai:
ARDELEAN Henrietta, Bakonyi Bíborka, BROSCH Noémi , Csabai Dorka, Madar Vanda, RAJOS Zsófia, Sági Boglárka, SZAX Csenge, VÁGVÖLGYI Dóra, Zsova Renáta