Régóta vártunk rá, még régebb óta dolgoztunk érte. Megkezdődött az első osztályú leányserdülő bajnokság! Klubunk utánpótlás nevelő munkáját dicséri, hogy lányaink hétről hétre az ország legjobb korosztályos csapatai ellen léphetnek pályára.

A bajnokságot hazai környezetben kezdhettük, ellenfelünk a tavaly ebben a korosztályban országosan 9. helyen végzett Kozármisleny volt.

Bona Gergő: „Gyakran szoktunk egyfajta jelszót adni a bajnoki mérkőzéseknek. A mai a „bátorság” nevet kapta, ilyenkor ez az az egy dolog, amit mindenkinek mindenképpen be kell tartani.”

Ennek megfelelően kezdett csapatunk, az első találatunkat egy hosszú rizikós indításból Imrei Nóri szerezte. Tolvaj Dorci szenzációs labdáját értékesítette. Az első 8 perc egymás kiismeréséről szólt. A vendégek rendre betaláltak távolról, mi pedig lerohanásainkból és a bal szélről voltunk eredményesek. 5-4-es vezetésünknél, sikerült kétszer is kivédekezni ellenfelünk támadását, Bodnár Niki és Pap Kriszti találataival pedig háromgólosra duzzadt az előnyünk. A félidő utolsó 10 perce kiegyenlített játékot hozott, így a különbség megmaradt a szünetre.

Bona Gergő: „A szünetben kértem a lányokat, hogy a második játékrészt kezeljük külön. Az első 25 perc nagyon jó volt, de ez nem jelenti azt, hogy most már minden magától fog menni. Megbeszéltük, hogy növeljük a tempót, hiszen úgy éreztem a vendégek kezdenek fáradni.”

A második játékrész első öt percét ugyan a Kozármisleny hozta 3-2-re, de utána következett egy 5-0-ás dorogi roham. Lendületünket a vendégek nehezen tudták kezelni, érezhetően elfáradtak, ebben minden bizonnyal a hosszú utazás is szerepet játszott. Ekkor támadásban Markos Réka és Pap Kriszti ragadta magához a kezdeményezést, 8 gólt szereztek a második félidőben. Az utolsó 5 perc már csak formalitás volt, hosszú lefolyású támadásokat vezettünk, ezeket is sikerült általában góllal befejezni. A végeredmény egy megérdemelt magabiztos győzelem, joggal szólt a vastaps a lefújás után.

A végeredmény:
Dorogi ESE – Kozármisleny SE 28-20 (13-10)

Összeállítás: MÁTYÁS Viktória (kapus) – IMREI Nóri 8 gól, MARKOS Réka 6 gól, TOLVAJ Dorcka 3 gól, BODNÁR Nikoletta 3 gól, PAP Krisztina 3 gól, FORGÁCS Viktória 5 gól.

Cserék: Dobány Kitti (kapus) – Gáspár Vanda, Pohner Orsolya, Mátyás Anna, Czuth Zoé, Osváth Petra, Reskó Vanessza, Szőke Noémi.

Bona Gergő: „Ez a győzelem, adjon hitet a további kemény munkára és kívánom, hogy foszlassa szét minden kishitűségünket! Óriási volt ma a CSAPAT, nagyon kevés hibával játszottunk és kimondottan erős tempót mentünk. Élmény volt a mai mérkőzésen közreműködni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.