Elérkezett az NB II-es bajnokság hetedik fordulója. A Budakalászi SC látogatott Dorogra. Felnőtt csapatuk összeszokott, gyors kézilabdát játszó társaság, komoly játékerőt képviselnek.

Idegesen kezdtek a felnőttek, támadójátékunknak nem volt ritmusa és a kialakult helyzeteket is csak nehezen tudtuk értékesíteni. A vendég ellenben jól kezdték a találkozót és magukhoz ragadták a kezdeményezést. Gyorsan kialakítottak egy háromgólos előnyt (1-4) és azt a 17. percig őrizték (4-7).

Ekkor edzőnk időt kért és ez érezhetően pozitív hatással volt a lányokra, összeszedettebb lett a játékunk és Simsik Cintia 2 gyors találatával egy gólra megközelítettük a vendégeket (7-8). A nehézségek azonban nem értek itt véget. A Budakalász újra megrázta magát és egymás után 3 gólt szerzett, megbüntetve megingásainkat védekezésben (7-11).

A népes közönség nagy örömére, ezután azonban dorogi percek következtek, Forgács Klaudia előbb akcióból, majd büntetőből is betalált, Merci hetest fogott, Patyi Fruzsina pedig szerencsés gólt szerzett (10-11). Az első harminc perc után végül 2 gólos hátránnyal vonulhattunk pihenőre (11-13).

A második félidő első hat percében felváltva estek a gólok (15-18), ezután érezhetően fáradni kezdtek a vendégek, mi pedig növeltük a tempót. Hat hazai gól következett zsinórban, Klau négyet vállalt ebben a periódusban, kíméletlenül kihasználta a jogosan megítélt három büntetőt és akcióból is eredményes volt (21-18).
A következő hét percben ugyan a Kalász betalált kétszer, de ez is csak annyihoz volt elég, hogy mindössze 5-2-re veszítsék el ezt a periódust (26-20). A kemény összecsapás utolsó hat percében ugyan már csak Uresch Dóri ért el találatot hazai részről, de a győzelmünk már nem forgott veszélyben.

Végeredmény
Dorogi ESE – Budakalász SC 27-23 (11-13)
Összeállítás: Stadler M.(kapus) – SIMSIK C. 10 gól, Molnár E., Kaposvári E., Uresch D. 3 gól, FORGÁCS K. 9 gól, Zsótér D. 3 gól. Cserék: Mátyás V. (kapus) –TURÁK A. és Patyi F. 1-1 gól, Szőts F., Imrei N., Tolvaj G., Bodnár N., Forgács V..

Bona Gergő: „Tudtuk, hogy a Budakalász jó csapat és ezt meg is mutatták. Komoly erőket kellett mozgósítani, a két pont megszerzése érdekében. A csapat nem játszott jól, de néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény és fizikai állapotunk végül meghozta a sikert.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.