A legutóbbi fordulóban az első osztályú bajnokságban az Érd csapatát fogadtuk. Mindig nagy élmény egy a magyar kézilabdázásban meghatározó első osztályú klub korosztályos csapatát fogadni.

Az előjelek nem voltak túl kedvezőek számunkra. Pap Kriszti betegsége miatt nem tudta vállalni a mérkőzést, Gáspár Vanda továbbra is sérült, illetve a keretből többen nem tudtak a héten edzeni vagy betegen vállalták a játékot. Ezért kicsit felforgatott csapattal kezdtük a találkozót.

Némi kezdeti tapogatózás után a hatodik perctől úgy tűnt magukra találnak a lányok. Így sikerült háromgólos előnyt kialakítani (6-3). Ám ezután porszem került a gépezetbe. Kimaradtak a helyzetek, védekezésünk pedig szétesett. Az érdi lányok hibáinkat kihasználva felzárkóztak, kiegyenlítettek, sőt át is vették a vezetést (8-9). A szabadesésünket szerencsére sikerült megállítani. A félidő utolsó öt percében pedig sikerült több labdát is szerezni és ezekből gyors gólokat lőni. Ennek köszönhetően megnyugtató előnnyel vonulhattunk pihenőre (16-11).

A második játékrész első 10 percében felváltva estek a gólok (22-17). Ekkor újra felpörgettük a tempót és újabb négy találattal gyakorlatilag eldöntöttük a mérkőzést (26-17). A találkozó utolsó 10 perce megint kiegyensúlyozott volt, győzelmünk nem forgott már veszélyben.

Végeredmény
Dorogi ESE – Érd 33-24 (16-11)
Összeállítás: Mátyás V. (kapus) – Pohner O., MARKOS R. 7 gól, TOLVAJ D. 5 gól, IMREI N. 9 gól, BODNÁR N. 3 gól, FORGÁCS V. 8 gól.  Cserék: Dobány K. (kapus) – Czúth Z. 1 gól, Mátyás A., Reskó V., Szőke N., Gáspár V.

Bona Gergő: „Nagyon nehéz körülmények között a pályára lépők maximálisan helytálltak. Minden nehézség ellenére látszik a csapaton s fejlődés. Reméljük, hogy a betegek és sérültek hamarosan újra a csapat rendelkezésére tudnak majd állni!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.