Az első fordulóban Siófokra látogattunk. Impozáns helyszínen az új Kiss Szilárd sportcsarnokban rendezték a mérkőzést. A találkozónk a felnőtt Siófok-Debrecen összecsapás előmérkőzéseként került megrendezésre.
Kíváncsian vártuk az első fordulót, hiszen látni szerettük volna, hogy az új csapatunk ebben a korosztályban milyen erőt képvisel.

Nagyon megszeppenve kezdtük a találkozót, a lányok egyáltalán nem találták a ritmust, gyakorlatilag helyzetet is alig tudtak kialakítani. A házigazdák ellenben rendre betaláltak, így 9 pernyi játék után 5-0-át mutatott az eredményjelző. Ezután Tolvaj Dorka végre betalált, de gólját újabb 3 siófoki követte (8-1). Már az elején elúszni látszott a találkozó. Negyed óra után szerencsére fokozatosan kezdtek magukra találni a lányok, de ez egyelőre csak arra volt elég, hogy ne legyen nagyobb a különbség (13-6). Az első félidő utolsó öt percében a bányászlányok végre magukhoz ragadták a kezdeményezést és egy 4-1-es szakasznak köszönhetően lőtávolságba kerültek, 4 gólos hátrányban vonulhattak pihenőre (14-10).

A második játékrész eleje megint a vendéglátóké volt, 10 percnyi játék után újra megnyugtató, hatgólos előnyre tettek szert (21-15).
A mérkőzés utolsó harmadában azonban egyértelműen a mi akartunk érvényesült. Fokozatosan csökkentettük a hátrányunkat, csapatunk óriásit küzdött és 5 perccel a vége előtt az egyenlítésért támadhattunk (23-22). Ezután sajnos becsúszott néhány elkerülhető hiba és ezért sajnos nem sikerült pontot szereznünk.

Végeredmény
Siófok KTC KFT – Dorog ESE 25-23 (14-10)
Összeállítás: Dobány Kitti (kapus) – Reskó Vani 2 gól, MARKOS Réka 8 gól, TOLVAJ Dorka 8 gól, POHNER Orsi, Gáspár Vanda 1 gól, Mátyás Anna 2 gól. Cserék: Osváth Petra 2 gól, Stefanik Laura, Szőke Noémi, Barna Fanni, Hartmann Petra.

Bona Gergő: „Nagyon jól küzdöttünk, mindent megtettünk. Az első 10 percért azonban nagyon nagy kár. Dolgozunk tovább, hiszen tudjuk, hogy fogunk sokkal keményebb ellenfelekkel is találkozni!”