Gyönyörű, őszi, napsütéses időben érkeztünk meg Tatára október 14-én, a Gyermekbajnokság u12-es korcsoport 2. fordulójára. Ebben a korosztályban a Dorogi ESE két csapatot indított, hogy minden kislány megfelelő számú játéklehetőséghez juthasson.

A Dorogi ESE ” B” csapata az esztergomi Hét Vezérrel mérkőzött meg először.
Kitűnő védekezéssel – szépen használva a 3:2:1-es kötelező védekezési formát – és kapusteljesítménnyel magabiztosan meneteltek előre a dorogi lányok. Támadásban is szépen eljutottak a lövőhelyzetig, de ezen a napon a befejezésekkel kicsit gond akadt.  Nagyon sok helyzet kimaradt: kapusba lőtték, kapufa lett, gyenge lövést hárította az ellenfél hálóőre.
A győzelem nem forgott veszélyben, de a koncentráció most inkább a védekezésre irányult. Mindenki – 14 játékos – 2 x 10 percet játszhatott a pályán és ezzel hozzájárult a győzelemhez.
Dorogi ESE – Hét vezér 14:5 ( 5:1)

A második mérkőzés kicsit paprikásabbra sikeredett, mert a tatai Kőkúti Sasok DSE nem a kötelezően kiírt 3:2:1-es védekezést játszotta, hanem hatos falat védekezett. Ennek ellenére mi játszottuk a sportszerű játékunkat továbbra is, mert ez szolgálja a gyerekek fejlődését : nyitottat védekeztünk, 14 játékossal játszottunk ( két teljes sorral), támadásban keresztmozgásokból voltunk eredményesek. Sajnos több sérülést is szenvedtek a dorogi lányok, az ellenfél lerángatásaiból. Becsületükre váljék ezeknek a 11 éves kislányoknak, csak azzal foglalkoztak a mérkőzés alatt, amit az edzőjük kért tőlük. Sportszerűségből, kitartásból jelesre vizsgáztak. Bár ezt a csatát elvesztették 3 góllal, de csapategységben, kitartásban, küzdésben kitűnőre vizsgáztak.

A lelkes, dorogi szülők ezt hangos tapsviharral köszönték meg.

Úgy gondolom, hogy még mindig büszke vagyok, hogy szakmailag ilyen jó munkát végzünk Dorogon. Az MKSZ által kiírt szabályokat mindig betartva, minél több kislánynak játéklehetőséget biztosítva építjük tovább az utánpótlás bázisunkat.

A csapat tagjai : Béres Boglárka, Bódi Abigél, Brosch Bettina, Dombóvári Gréta, Nagy Vivien, Farkas Réka, Forgács Tímea, Földes Réka, Kontár Boglárka, Kovács Hanna, Sátek Hilaria, Szűcs Mercédesz, Tillich Tamara, Tóth Miriam.  Pinczés Tímea ( edző)