Az NB I/B-s bajnokság ötödik fordulójában Győrbe utaztunk, hogy megmérkőzzünk a hazai U19-es, illetve a Győri Audi ETO KC III ifjúsági csapatával.
Jól dolgoztak a lányok a héten, így bíztunk benne, hogy játékunk fejlődését a mérkőzésen lehet majd tapasztalni. Bár lehangoló hatású volt a hír, ami hétközben érkezett, hogy a hatodik fordulóban mégsem tudunk majd saját otthonunkban, Dorogon játszani.

Nagy iramban kezdett a hazai csapat, érezhetően hamar dűlőre akarták vinni a találkozót. Lendületes támadásaikat rendre góllal fejezték be. Mi Stadler, Imrei, Kosik, Takács, Szabó, Kaposvári, Forgács Klaudia összeállításban kezdtünk.

Három perc után a Győr 3-1-re vezetett. Ezt követően 1 percen belül két jó védekezés és labdaszerzés után jött két gyors dorogi gól (3-3). A nagy rohanás pedig tovább folytatódott, és büszkén mondhatjuk, hogy álltuk a sarat, bírtuk a tempót. Egy-egy kapott gól után, gyors lendületes támadást vezettünk és ennek köszönhetően mi is sokszor tudtuk bevenni az ellenfél hálóját.

12 perc után 10-8-as állásnál támadtunk, amikor Kaposvári Anita középen helyzetbe került, átlőtte a győri falat, de gólja után sajnos a padlón maradt. Csak segítséggel tudta elhagyni a pályát. Helyére Kemenczik Martina érkezett a pályára. A gondok azonban sokszorozódtak. A következő védekezésnél Szabó Janka egy vétlennek tűnő ütközésnél szó szerint padlót fogott, sajnos egy könyökkel találkozott minden bizonnyal az álla, kis időre el is vesztette az eszméletét. Így őt is letámogatta az egészségügyi személyzet.

Ebben a nehéz helyzetben edzőnk időt kért, fontosnak tartotta, hogy csapatunk ne zuhanjon össze. Az egy perces megbeszélés után egy kínai góllal jeleztük, hogy a kialakult nehéz helyzet ellenére, nem adjuk fel (11-10).
A felforgatott kezdőcsapat pedig a továbbiakban is nagyon jól küzdött. Imrei Nóri szép gólt szerzett, azután pedig Kemenczik Martina betöréseit nem tudta megakadályozni a győri fal, kétszer egymás után büntetőt harcolt ki, ezeket pedig Forgács Klaudia magabiztosan értékesítette.
Hat perccel a félidő vége előtt kétgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (16-14). De a hajrá sajnos nem a miénk volt. Több eladott labda és kihagyott helyzet, így hatgólos hátrányba kerültünk a pihenőre.

A második félidő harmadik percében kialakult a legnagyobb különbség (23-17). Amennyire lehetett edzőnk frissítette a csapatot. Volt időszak, amikor a 15 éves Markos Réka a 16 éves Imrei Nóri és Forgács Viktória és a még mindig csak 18 éves Forgács Klaudia volt egyszerre a pályán, igaz nem először már a szezon során. De ennél talán fontosabb, hogy továbbra is komoly elszántsággal küzdöttek a lányok. Állandósult a 3-4 gólos hazai vezetés, de képtelenek voltak leszakítani minket. Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem is csökkent a két csapat közti különbség, s ez nagyrészt Pál Tamarán múlott, akit egyszerűen nem tudtunk tartani.

A második félidő derekán Kosik Adél szerzett három látványos gólt. Majd 36-31-es állásnál másfél perc alatt háromszor is zörgött a hazai háló, Takács Angéla először beállóból majd labdaszerzés után volt eredményes (36-34). 1:30-al a vége előtt (37-34) kikértük harmadik időnket is. A végeredmény egy újabb látványos Takács Angéla gól! A mérkőzés végül kétgólos hazai győzelemmel ért véget.

Minden nehézség ellenére csapatunk egyenrangú partnere volt ezen a napon a hazai Győri Audi ETO KC U19-es csapatának. Gratulálunk a lányoknak!

Végeredmény
Győri Audi ETO KC U19 – Dorogi ESE 38-36 (21-16)
Magvassy sportcsarnok 100 néző

Összeállítás: Stadler Mercédesz (kapus) – IMREI Nóri 4 gól, KOSIK Adél 7 gól, Kaposvári Anita 2 gól TAKÁCS Angéla 3 gól, Szabó Janka 3 gól, FORGÁCS Klaudia 12 gól.

Cserék: Mátyás Viktória (kapus) – FORGÁCS Viktória 3 gól, KEMENCZIK Martina 2 gól, Markos Réka, Előd Nikoletta, Turák Antónia, Törőcsik Zsófia, Molnár Eszter.

Bona Gergő: „Hát ma nem volt valami szerencsés napunk, de talán nem is ez a legfontosabb. Látható volt, hogy nagyon sokat lépett előre a játékunk, főleg támadásban mutattunk ma sokat. Védekezésben azonban el kell ismerni, nem bírtuk Pál Tamara tempóját. Számunkra az elkövetkező hetekben nagyon fontos mérkőzések következnek! S úgy érzem készen állunk a soron következő feladatokra.”

Ifjúsági csapatunk ugyan nem játszott jól, de igazából gond nélkül hozta mérkőzését, még úgy is simán, hogy néha nem voltak azonosak a szabályok a két térfélen.

Végeredmény
Győri Audi ETO KC III – Dorogi ESE 28-36 (12-16)

Összeállítás: Mátyás Viktória (kapus) – IMREI Nóra 6 gól, Molnár Eszter 4 gól, Forgács Klaudia 2 gól, Markos Réka 4 gól, TURÁK Antónia 5 gól, Forgács Viktória 7 gól.

Cserék: Berta Blanka és Dobány Kitti (kapusok) – OSVÁTH Petra 7 gól, Szittya Lili 1 gól, Mátyás Anna, Reskó Vanessza, Stefanik Laura, Czifra Lili.

Bona Gergő: „Magabiztosan hoztuk a mérkőzést. Gratulálok Osváth Petrának, aki tökéletesen értékesítette helyzeteit!”