A bajnokság 19-ik fordulójában, a minden bizonnyal bajnoki címet szerző és ezzel jövőre az NB I-ben szereplő, Szombathelyi KKA otthonába látogattunk. Ellenfelünk csapata néhány saját nevelésű játékostól eltekintve, korábban NB I-ben játszó, illetve ott nevelkedő játékosokból áll. Nagy kihívás előtt állt így újonc csapatunk. Célja nem lehetett más a lányoknak, mint a tisztes helytállás. Illetve, hogy bebizonyítsák, hogy a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen is tudnak szép megoldásokat bemutatni.

A találkozóra megtelt az Egyetemi Sportcsarnok, 400 néző várta a kezdő sípszót. Mindkét oldalon több hibával, kihasználatlan helyzetekkel indult a találkozó, így nem egész 6 percnyi játék után, 1-1-et mutatott az eredményjelző. Ezt követően azonban úgy tűnt bemelegedett a vasi gárda és elérte a megfelelő működési hőfokot. Sorra szerezték góljaikat, az összes hibánkat kíméletlenül megbüntették. Még az időkérésünk, sem tudta megakasztani lendületüket. 11 perc alatt zsinórban 8 találatot értek el (9-1). Úgy tűnt megoldhatatlan feladatra vállalkoztunk, de szerencsére nem adtuk fel. Némileg lazult a Szombathely szorítása s talán ennek is köszönhetően elkezdtünk bátrabban és, ami talán fontosabb, okosabban játszani. A félidő második felében így már nem nőtt a különbség és néhány kifejezetten szép akciót is tudtunk vezetni. Takács Angéla kétszer is szépségdíjas gólt szerzett. A szünetre végül hétgólos hazai vezetéssel vonultak a csapatok.

A második játékrész első fele továbbra is hazai fölényt hozott, hibáinkat továbbra is egytől egyig kihasználták és folyamatosan nőtt a két csapat között a különbség. Ettől függetlenül végig küzdöttünk és nem adtuk fel. Sárosi Nanetta belőtte a büntetőket, Horváth Alexa háromszor is megtréfálta a hazai hálóőrt, Kemenczik Martina pedig kínai figurából is eredményes tudott lenni. A végeredményt Szabó Dorina átlövés gólja állította be.

Végeredmény
Szombathelyi KKA – Dorogi ESE 34-21 (15-8)
Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok 400 néző
Vezette: Kiss Nikolett – Mizsák Dorina

Összeállítás: STADLER Mercédesz (kapus) – SÁROSI Nanetta 5 (3) gól, Forgács Klaudia, Kemenczik Martina 3 gól, Uresch Dóra 1 gól, Szabó Dorina 4 gól, HORVÁTH Alexa 3 gól.
Cserék: Bozsó Leila (kapus) – TAKÁCS Angéla 2 gól, SZŰCS Rita 1 gól, Imrei Nóra 1 gól, Előd Nikoletta, Szittya Lili, Markos Réka.

Bona Gergő: „Megpróbáltunk jól felkészülni az ellenfél játékából, de a nagyobb tudás, rutin és a fizikai fölény nagyon nehéz helyzet elé állított minket. Mindentől függetlenül büszkék lehetünk a csapatunkra. Sárosi Nanetta és Bozsó Leila kivételével a tavalyi szezonban, néhányan még az ősz folyamán is, egy osztállyal lejjebb játszottak NB II-ben és most pedig, büszkén és bátran küzdöttünk a minden valószínűség szerinti bajnok otthonában. Úgy érzem, mi reálisan látjuk a helyzetet és abszurd, ha bárki is azt várta el tőlünk, hogy az SZKKA illetve a NEKA ellen pontot, pontokat szerezzünk. Sokan a bajnokság kezdetén esélyt sem adtak nekünk a bennmaradásra, három fordulóval a vége előtt pedig elmondhatjuk, hogy saját kezünkben van a sorsunk. Az utolsó két találkozón pedig mindent meg fogunk tenni, hogy álmunk valóra váljon. Ezért dolgozunk maximális erőbedobással nap mint nap!”