A bajnokság második fordulójában az alaposan megerősített Csurgó NKC gárdáját fogadtuk. A vendégek csapatkapitánya Vukcevic Sara, aki a montenegrói válogatottal korábban Európa bajnoki címet is szerzett, de rengeteg NB I-et is megjárt játékost igazoltak a nyáron.

A lelátó megtelt, jó hangulatban indult a mérkőzés. Szabó Dorina szerezte az első gólt a vendégek a 4. percben egyenlítettek. Forgács Klaudia és Dorina újabb góljával kétgólos vezetésre tettünk szert (3-1). A következő percekben ugyan 3 gólt szereztek zsinórban a vendégek, de Sárosi Nanetta újra tett azért, hogy nálunk legyen az előny (5-4).

Ezután sajnos lányaink ugyan eljutottak helyzetekig, de Kiss Orsolya eszén nem tudtak túljárni. A Csurgó hálóőre többször is ziccerben hárított, ezzel megakadályozta, hogy jelentőse előnyhöz jussunk. Sőt inkább a vendégek álltak jobban a félidő második felében (9-11). A játékrész utolsó 5 percében egyre több dorogi hiba jellemezte a játékot, így a vendégek 4 gólos előnnyel vonulhattak pihenőre (11-15).

A második félidő Szűcs Rita góljával kezdődött, bíztunk benne, hogy ezzel megkezdődik a feltámadás. De sajnos nem, rengeteg helyzet maradt továbbra is kihasználatlanul, így 6 perc után is 3 gólos hátrányban voltunk (15-18).
A következő 10 perc igazi rémálom volt, nem tudtunk gól szerezni, míg a vendégek 7-szer is betaláltak! Semmi sem működött, sem támadásban, sem pedig védekezésben, még az időkérés sem segített. Hitehagyottá vált az egész csapat, és a mérkőzés elúszott (15-25).

Ezt követően a Csurgó okosan lassította a játékot, s hiába szereztünk rengeteg labdát, ezeket nem tudtuk megfelelően megjátszani, illetve a legkecsegtetőbb helyzetek is gyakran kihasználatlanul maradtak. Csak minimálisan tudtuk kozmetikázni az eredményt.

Tudtuk, hogy nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de az első 15 perc azért többet sejtetett. A következő fordulóban a Dunaújváros U19-es csapatát fogadjuk október 5-én.

Végeredmény
Dorogi ESE – Csurgói NKC 22-30 (11-15)
Dorogi Sportcsarnok, 130 néző
Vezette: Szöllősi Dalma és Szöllősi Stella

Összeállítás: Stadler Mercédesz (kapus) – SÁROSI Nanetta 4 gól, Szabó Dorina 6 gól, Forgács Klaudia 3 gól, Uresch Dóra 2 gól, Balogh Vivien 3 gól, Sütő Sára.
Cserék: Dobány Kitti és Pompor Anikó (kapusok) – Rideg Renáta 2 gól, Kaposvári Anita 1 gól, Markos Réka 1 gól, Szűcs Rita, Imrei Nóra, Kiss Virág, Szittya Lili.

Bona Gergő: „Jól kezdtünk, talán kicsit meg is leptük az ellenfelünket lendületes játékunkkal. Majd 10 perc után egyre jobban elbizonytalanodtunk, elsősorban a kihagyott helyzetek miatt, illetve sajnos nálunk nem volt az első játékrészben védett labda. A második félidő első felében nyújtott teljesítmény miatt pedig szégyellem magam. Függetlenül attól, hogy egy nagyon masszív, és jól szervezett csapat győzött le minket. De ez nem magyaráz meg mindent abból, amit a pályán nyújtott a csapatom a mérkőzés bizonyos szakaszaiban.”

Fotó: Bódi Zsolt