Szakosztályunkban a 2015-2016-ban született lányok két csoportban edzenek. Működik egy csoportunk a sportcsarnokban 15 kislánnyal, valamint az Eötvös iskolában 16 fővel. Ők 2022. októberében kezdtek a szivacskézilabdázással foglalkozni. Heti két edzésen vesznek részt. Ezt a korcsoportot nem indítottuk el még a kisiskolás bajnokságban. A célunk a játék alapjainak megtanítása, az ügyességfejlesztés, különböző képességek fejlesztése, valamint a játék iránti szeretet kialakítása.

Május 25-én csütörtökön délután Dorogon a sportcsarnokban a két csoport találkozott egymással.  8 csapatot alakítottunk ki és minden egyes csapat 2×10 percig szivacskézilabdázott. A kislányok az eltelt nyolc hónap alatt megtanulták a szabályokat, gyakorolták a labdavezetést, a labdaadogatást, a kapura lövéséket és számtalan kisjátékot megismertek. Nagyon ügyesek voltak! Mindenkinek gratulálok!

2023. június 6-án egy játékos sportvetélkedővel zárjuk az évet. Majd június utolsó két hetében két hét kézilabdatábor fogadja az alsós kézilabdás lányokat.